Hoppa till huvudinnehållet

POLISRONDEN: Man slog sönder fönster på bil • Fyra personer i bråk med varandra

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

LÖRDAG 02.36

LIDKÖPING: En polis larmas till en adress i centrala Lidköping där fyra personer har varit uppe i en trappuppgång och de har visat en kniv i titthålet. De har sedan lämnat i olika bilar. Det var vid klockan 02.36 som polisen larmades till en adress i centrum. På samma adress ska även en kvinna och en man, som har en nära relation, ha bråkat med varandra. Mannen ska dessutom ha slagit sönder ett fönster på kvinnans bil.Brottsrubriceringarna för hela händelseförloppet är olaga hot, misshandel och skadegörelse. Ingen person har frihetsberövats eller förts till sjukhus.

02.30

LIDKÖPING: Ett större bråk äger rum utanför Stadshotellet. Fyra män omhändertas efter att ha bråkat med varandra. Två av dem omhändertas för fylleri och de andra två för ordningsstörning. Dessutom avvisas ytterligare två personer från platsen. Ingen anmälningar har gjorts och ingen ska ha skadats fysiskt.

00.26

LIDKÖPING: Ordningsvakter omhändertar en man som kastat sten mot vakter vid Gamla stadens torg. Mannen, som är i 20-årsåldern, togs sedan om hand av polis. Ingen ska ha träffats av sten och någon anmälan görs inte.

FREDAG 23.16

NOSSEBRO: Sent på fredagskvällen tar det eld i en container vid Liljegatan. Larmet kommer in klockan 23.16. Räddningstjänsten åker till platsen och det brinner i containern när personalen kommer fram för att släcka. Det visar sig även brinna i en till container i närheten, enligt SOS Alarms händelseinformation. Vid 00.30-tiden är tre enheter från räddningstjänsten kvar på plats. Polisen gör en anmälan om skadegörelse genom brand.

22.07

VARA: En person kontaktar SOS Alarm efter att den kolliderat med ett rådjur utmed E20, i höjd med Bäck. Räddningstjänst larmas till platsen, men kan inom kort vända igen. Ingen person ska ha kommit till skada. Ärendet lämnas över till polis och viltvårdare.

15.09

LIDKÖPING: Två personbilar kolliderar utmed Ringleden. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. En av de inblandade klagar på smärtor i bröstet och fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen har skrivit en anmälan ej iakttagen väjningsplikt på en av förarna.

13.25

VARA: En patrull anträffar en kvinna i 35-årsåldern utmed Södergatan. När hon kontrolleras hittar patrullen narkotikaklassade preparat och hon misstänks för narkotikabrott, eget bruk. Det är oklart vad och vilken mängd narkotika kvinnan hade på sig.

12.38

SKARA: Räddningstjänsten larmas till Källeskolan med anledning av att en elev fastnat. Skoleleven ska ha klättrat upp i en klätterställning på skolan och sedan inte lyckats ta sig ner. Räddningstjänsten assisterade i att ta ned barnet på ett tryggt sätt. Ingen person kom till skada.

10.10

GÖTENE: Vid Circle K:s obemannade bensinstation på Kinnekullevägen har det runnit ut mellan 30 och 35 liter diesel från en lastbil. Händelsen sker i samband med lossning av bränsleproduktion. Räddningstjänsten kallas till platsen och personalen lägger absol på marken för att samla upp dieseln. Det tas även kontakt med den berörda ägaren av bensinstationen.

01.20

SKARA: Polis larmas om en misshandel som inträffat på Slakterigatan tidigare under kvällen. En kvinna i 25-årsåldern ska ha suttit i en bil när hennes expojkvän i samma åldersspann dyker upp. När kvinnan går ur bilen uppstår ett bråk varpå mannen slår kvinnan i ansiktet. Hon ska ha klarat sig utan allvarligare skador och är inte i behov av akut sjukhusvård. En anmälan om misshandel upprättas.

TORSDAG 21.47

SKARA: En kvinna, född 1996, tillgriper varor på Ica Kvantum Munken på Skaraborgsgatan till ett värde av 65 kronor. När kvinnan visiteras upptäcks narkotika på henne. Polisen upprättar en anmälan om ringa stöld och narkotikabrott genom innehav.

20.01

SKARA: På Ica Kvantum Munken ertappas en pojke med att stjäla varor till ett värde av 130 kronor. När patrullen anländer till butiken på Skaraborgsgatan kontaktas pojkens vårdnadshavare. En anmälan om ringa stöld har upprättats.

19.01

SKARA: Räddningstjänsten larmas om en gräsbrand vid Bilprovningen på Ängatorpsgatan. När räddningsstyrkan kommer fram till platsen glöder det i två trästockar. Man får snabbt släckt glöden och kan lämna platsen. Brandorsaken är oklar.

15.11

LIDKÖPING: En personbil börjar brinna under färd på Gamla Läckövägen i Stenhammar. Enligt vakthavande befäl på räddningstjänsten har branden startat i kofferten av okänd anledning. Elden självslocknar och övergår i rökutveckling. Räddningstjänsten är framme och kontrollerar fordonet. Ägaren får i uppgift att ta hand om bilen. Ingen person kommer till skada i samband med händelsen.

14.03

NOSSEBRO: På Eriksgatan stoppas en personbil. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika. Han förs till stationen för provtagning. En anmälan om drograttfylleri upprättas.

13.43

VEDUM: Ett släp som tidigare anmälts försvunnet anträffas. Släpet återlämnas till den rätte ägaren.

13.21

VARA: På Arentorpsvägen påträffas en man i 20-årsåldern. Vid kontroll finner patrullen misstänkt narkotika som man tar i beslag. En anmälan om ringa narkotikabrott, innehav, upprättas.

13.10

VARA: Två kvinnor som befinner sig i Stora Levene hamnar av okänd anledning i en dispyt och polis skickas till platsen. Den ena kvinnan, som är i 40-årsåldern, blir misstänkt för ofredande och olaga hot.

10.34

VARA: En man i 25-årsåldern skadas i samband med en fastighetsbyggnation på Timotejgatan. Mannen, som bygger på en husgrund i området, har halkat varpå ena knäet hoppar ur led. Polis och ambulans kallas till platsen och den drabbade mannen förs till sjukhus. Polisen upprättar en anmälan om arbetsplatsolycka.

10.12

VARA: På länsväg 2546 vid Stora Levene stoppas och kontrolleras en bilist. En kvinna i 80-årsåldern blir misstänkt för grov olovlig körning då hon saknar körkort. Eftersom den misstänkte stoppats utan att ha rätt behörighet bedöms brottet som grovt.

ONSDAG 22.10

AXVALL: En allmänhet reagerar på att det sitter en person i diket utmed Skaravägen nära en busshållplats. Polis larmas om händelsen, men ingen patrull åker till platsen.

20.21

GÖTENE: Räddningstjänst och polis larmas om en trafikolycka som inträffat på E20, norr om Götene. En bil ska enligt uppgifter ha kolliderat med en älg, som efter kollisionen kommit över på andra sidan vägbanan och där kolliderat med en annan bil. Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Under räddnings- och bärgningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningar.

15.17

VARA: En ungdom ertappas med att stjäla varor till en okänd summa på Ica. Personen hålls kvar i väntan på polis. När patrullen anländer till butiken på Torggatan upprättas en anmälan om ringa stöld och vårdnadshavare kontaktas.

13.32

LIDKÖPING: Tre minderåriga personer ertappas med att stjäla varor på Hemköp på Norra Torngatan. Polisens inre befäl har ingen kännedom om vad som stulits och värdet på godset. Anmälningar om ringa stöld upprättas och det tas kontakt med vårdnadshavare. Bara 45 minuter tidigare blev Hemköp utsatt för en liknande stöld med en misstänkt person.

13.26

VARA: I Emtunga påträffas en narkotikapåverkad man i 20-årsåldern. Han tas med till stationen för ytterligare provtagning. En anmälan om ringa narkotikabruk upprättas.

13.19

LIDKÖPING: En berusad man i 50-årsåldern gapar och skriker på Nya stadens torg. Polis kallas till platsen och mannen blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

12.35

VARA: På Torggatan stoppas och kontrolleras en bilist. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, blir misstänkt för drograttfylleri och en anmälan upprättas. Hon omhändertas då ytterligare provtagningar ska genomföras.

12.09

LIDKÖPING: Polisen får larm om två berusade personer på Fabriksgatan. Väl på plats konstaterar polispatrullen att de inte är särskilt berusade. Däremot uppstår brottsmisstankar gentemot den ene mannen, som är född 1986. Han har ett knogjärn på sig samtidigt som det påträffas narkotika. Han blir misstänkt för grovt brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

07.11

LIDKÖPING: På riksväg 49 mellan Alebäcksrondellen och Vinninga har en buss kört av vägen. Chauffören har försökt att vända vid en bussficka, men bussen blev stående i diket. Föraren, en man född 1969, blir misstänkt för vårdslöshet i trafik. Ingen räddningstjänst eller ambulans behövs till platsen. Däremot tillkallas polis som får i uppdrag att dirigera trafiken som påverkas en del i området. Vid 09.20-tiden flöt trafiken som vanligt igen.

En buss hamnade i diket på riksväg 49 på onsdagsmorgonen.
En buss hamnade i diket på riksväg 49 på onsdagsmorgonen. Foto: Håkan Johansson

TISDAG 23.15

SKARA: Förbipasserande finner en man, i 40-årsåldern, utanför sin fastighet på Kaplansgatan. Han är allvarligt skadad och förs till sjukhus där han senare avlider. Polisen inleder en förundersökning om mord alternativt dråp för att ta reda på vad som hänt. Enligt polisens presstalesperson finns det mycket som pekar på att inget brott har begåtts. Ingen sitter frihetsberövad i ärendet.

20.57

ESSUNGA: En målsägande upptäcker att två män är ute och kör i hans grävmaskin utanför Nossebro. Männen ska ha varit berusade och bråkat med målsägande och när han konfronterar dem blir han hotad. Polis larmas till platsen och en man, född 2001, misstänks för olaga hot och den andre mannen, född 2003, misstänks för egenmäktigt förfarande.

18.36

LIDKÖPING: På Falkgatan ramlar en kvinnlig cyklist omkull. Polis kallas till platsen. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, klarar sig med lindriga skador. Då hon är kraftigt berusad omhändertas hon enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

18.26

VARA: En man kommer hem till sin bostad och upptäcker att någon, eller några, har brutit sig in i lägenheten. Man ska ha tillgripit flera saker till ett okänt värde. En anmälan om inbrott genom stöld upprättas. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

17.27

SKARA: En man i 30-årsåldern larmar polisen och berättar att han har blivit påhoppad av två personer. Gärningspersonerna ska ha tillgripit mannens mobiltelefon. Han ska inte ha blivit skadad i samband med händelsen. En anmälan om stöld har upprättats. De misstänkta är en man i 45-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern.

15.29

LIDKÖPING: En kvinna i 60-årsåldern kliver in på Hemmakväll och försöker tillgripa cigaretter. Då kvinnan beter sig hotfullt väljer personalen att trycka på överfallslarmet. När polisen anländer till butiken på Skaragatan spottar och fräser kvinnan åt patrullen. Man väljer att omhänderta henne enligt PL13, då hon stört den allmänna ordningen.

MÅNDAG 17.56

LIDKÖPING: Willys på Läckögatan utryms sedan brandlarmet gått. Enligt räddningstjänstens vakthavande befäl är det andra gången för dagen som larmet går. När räddningstjänst samt polis anländer till butiken denna gång kan man konstatera att det precis som tidigare inte rör sig om någon brand, utan att det hela rör sig om ett tekniskt fel. Efter kontroll åker räddningsstyrkorna tillbaka till stationen och kunderna kan återvända in i butiken.

Under måndagskvällen fick Willys utrymmas sedan brandlarmet gått.
Under måndagskvällen fick Willys utrymmas sedan brandlarmet gått. Foto: Thomas Kühnel

15.34

SKARA: På Skaraborgsgatan påträffas en kvinna i 18-årsåldern som patrullen misstänker är påverkad av narkotika. Hon förs till stationen för provtagning. En anmälan om ringa narkotikabrott upprättas.

10.17

LIDKÖPING: En person anträffar verktyg vid Kartåsen och meddelar polisen om sitt fynd. Man undersöker nu om fyndet har ett samband med helgens stöld (se notis 08.36).

08.36

LIDKÖPING: Vid församlingshemmet i Råda anträffas tre tomma verktygslådor. Det konstateras att det är lådor som försvann ur en bil under helgen. Ägaren meddelas, och får tillbaka de tomma lådorna. Verktygen saknas dock. Polisen uppger att ytterligare fyra bilägare har anmält att man har haft inbrott i sina bilar under helgen. I nuläget finns ingen misstänkt för brotten.

SÖNDAG 18.30

LIDKÖPING: Ett ungdomsgäng stökar utanför ett trygghetsboende på Mariagatan. Ungdomarna uppges kasta stenar och cyklar. Polis larmas och upprättar en anmälan om ofredande. Patrullen pratar med ungdomarna, men kan inte klarlägga vem som har gjort vad.

17.00

VARA: Två personbilar kolliderar med varandra i centrum. Räddningstjänsten och polis larmas. En person i bilarna klagar på nacksmärtor. Skräp och spolarvätska hamnar på vägen, men ingen bensin eller olja läcker ut. Ingen skadas allvarligt och trafiken kan passera samtidigt som räddningstjänsten arbetar.

14.55

SKARA: Polis larmas till ett boende där en i personalen blivit misshandlat av en inneboende. Den misstänkte är en man i 50-årsåldern. I samband med bråket ska mannen även vandaliserat den anställdes telefon. En anmälan om skadegörelse och misshandel upprättas. Den anställde behövde inte uppsöka sjukhus.

02.55

LIDKÖPING: På Wennerbergsvägen anträffas en överförfriskad kvinna i 20-årsåldern. Polispatrullen tar beslut om att skjutsa hem henne till sin hemadress i stället för att ta henne till arresten på stationen.

02.26

LIDKÖPING: Ett fordon stoppas och kontrolleras på Majorsallén. Föraren får blåsa i sållningsinstrumentet och resultatet av alkoholtestet visar 0,26 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar ungefär 0,52 promille i blodet. Kvinnan, som är född 1996, blir misstänkt för rattfylleri och blir även av med körkortet.

LÖRDAG 23.47

GÖTENE: Räddningstjänst och ambulans larmas om en misstänkt brand på en adress i Hällekis. Vid framkomsten syns emellertid inga lågor. Det visar sig att en kvinna drömt att det brinner och därför tryckt på sitt trygghetslarm. Någon från trygghetscentralen ska i sin tur ha kontaktat SOS Alarm om den misstänkta branden. Styrkorna återgick till stationen därefter.

22.14

LIDKÖPING: En ordningsvakt på Alfreds spel och bar på Gamla stadens torg har omhändertagit en berusad man i 70-årsåldern. Polis tillkallas och mannen blir avvisad från platsen.

20.20

SKARA: En älg springer in i sidan på en personbil på riksväg 49 i höjd med Varnhem. Efter kollisionen springer älgen in i skogen och polis tillkallas för eftersök av älgen, för att säkerställa att den inte är skadad. I personbilen befinner sig två personer, som är oskadda.

14.30

LIDKÖPING: Polispatrull möter en A-traktor på Sockerbruksgatan som åker alldeles för fort. Föraren, en kille i tonåren, stoppas och fordonet tas i beslag. En anmälan om olovlig körning upprättas.

00.54

LIDKÖPING: På Älvgatan anträffas en berusad man i 20-årsåldern. Han ligger på marken och är oförmögen att ta hand om sig själv. Polis tillkallas och mannen omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han tas till arresten för tillnyktring.

FREDAG 22.31

LIDKÖPING: En kvinna i 35-årsåldern blir misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Polis har kontrollerat kvinnan på Lidbecksgatan och det uppstår misstankar om att hon är påverkad. Hon tas med till stationen för kroppsbesiktning.

22.00

VARA: Polisen bötfäller flera ungdomar som kört vårdslöst med sina A-traktorer runt omkring Stora torget. Det är boende i området som kontaktar polisen och väl på plats kan patrullen konstatera att ungdomarnas körstil bryter mot reglerna. Flera personer får en ordningsbot för onödigt störande körning.

21.31

SKARA: Polisen larmas om ett pågående bråk på Nils Billstensgatan. Vid patrullens framkomst finns ingen där som vill medverka i polisens arbete. Patrullen lämnar utan åtgärd.

17.41

VARA: Tre personbilar krockar med varandra på 47:an vid trafikplats Åsen. Bilarna kolliderar med varandra bakifrån och en kvinna i 50-årsåldern transporteras till sjukhus med ambulans. Skadorna ska vara lindriga.

13.28

LIDKÖPING: Flera enheter från räddningstjänsten larmas om en ladugårdsbrand mellan Skalunda och Söne. Även ambulans och polis tillkallas. Blixten har slagit ner i en mindre byggnad som innehåller en dieseltank varpå en brand uppstår. Den begränsas till väggarna och styrkorna får snabbt kontroll på lågorna. Ingen person kommer till skada.

10.25

GÖTENE: Fyra personer mellan 20 och 30 år grips i Lundsbrunn misstänkta för penningtvättsbrott. Männen ska ha haft en större summa kontanter på sig utan att kunna redogöra varifrån pengarna härrör. Männen tas med till stationen i Skövde för fortsatta förhör. Under fredagskvällen beslutar åklagare att anhålla samtliga män. Polisen och Åklagarmyndigheten är förtegen och vill i nuläget inte lämna ut mer uppgifter om händelsen. Senast klockan 12 på måndag ska eventuella häktningsframställningar lämnas in till Skaraborgs tingsrätt.

10.05

SKARA: En okänd person lämnar in fyra vapen, som inledningsvis misstänks vara obrukbara, på Röda korset på Skaraborgsgatan. Det handlar om tre revolvrar och en pistol. Polisen omhändertar vapnen för fortsatt utredning. Visar det sig under utredningens gång att vapnen inte är pluggade kommer en anmälan om brott mot vapenlagen skrivas utan misstänkt person.

03.52

VARA: Räddningstjänst och polis larmas till en gård utanför Fyrunga. En villavagn och ett uthus brinner med full styrka. Byggnaderna totalförstörs i samband med branden. Räddningstjänsten lyckas begränsa branden till de två byggnaderna. Ingen person kommer till skada. Polisen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusInbrottMisshandelNarkotikabrottPolisrondenSkaraborgTrafikbrottTrafikolyckor

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.