Hoppa till huvudinnehållet

Elisabeth Ohlson har drabbats av obotlig cancer – rundar av karriären: ”Min gärning är klar”

Publicerad:
Fotograf Elisabeth Ohlson har drabbats av cancer.
Fotograf Elisabeth Ohlson har drabbats av cancer. Foto: Elin Andersson

Fotografen, konstnären och regissören Elisabeth Ohlson från Skara har börjat runda av sin karriär.

Detta efter ett besked om att hon har obotlig cancer.

– Jag hoppas att mina bilder blir bevarade och att den historia som jag har skapat med min konst kan få plats någonstans, säger hon till SVT:s kulturnyheter, där hon berättade om cancerbeskedet.

Elisabeth Ohlson är en välkänd fotograf och konstnär som också regisserat sin egenskrivna teaterpjäs ”Ulla och Zarah” i Stockholm. I samband med pjäsen gästar hon SVT:s Kulturnyheterna och berättar i tv-programmet att hon drabbats av obotlig cancer.

När det bara var drygt en vecka kvar av repetitionstiden för pjäsen fick hon veta att hon drabbats av obotlig cancer i magen.

– Jag hoppas att mina bilder blir bevarade och att den historia som jag har skapat med min konst kan få plats någonstans – och inte suddas ut som Ulla Billquists historia, säger Elisabeth till SVT.

Fotograf Elisabeth Ohlson vid ett besök på Olinsgymnasiet i Skara då hon berättade om sina bilder och sitt bildskapande.
Fotograf Elisabeth Ohlson vid ett besök på Olinsgymnasiet i Skara då hon berättade om sina bilder och sitt bildskapande. Foto: Elin Andersson

”Är klar”

Förutom teaterpjäsen ”Ulla och Zarah” som spelas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm ett par dagar till, har Ohlson under en längre tid arbetat med ett fotoprojekt om döden, som ska bli en utställning. Det var också med fotoutställningen Ecce Homo som hon slog igenom, och kan nu avsluta karriären med samma utställningsform.

– Sen behöver jag inte göra något mer, så känner jag. Min gärning är klar, säger hon också till SVT.

TV: Petter och Elisabeth Ohlson besökte Skara: ”Måste våga bli professionell”Hanna Ljungberg debuterar med krig och kärlek: ”En rafflande historia”Kommunen behöver höja VA-taxan: ”Vattnet blir dyrare”

Artikeltaggar

CancerEcce HomoElisabeth OhlsonKarriärKonstOlinsgymnasietSkaraStockholmSVTUtställningar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.