Hoppa till huvudinnehållet

Melvin, 21, tog snabbaste vägen till mål i SM-rallyt: ”Rankar segern högt”

Publicerad:
Melvin Bengtsson och kartläsaren Carl Eriksson efter segern i Vara MK:s deltävling i rally-SM grussprint.
Melvin Bengtsson och kartläsaren Carl Eriksson efter segern i Vara MK:s deltävling i rally-SM grussprint. Foto: Sören Turesson

Tävling på ”hemmaplan”.

Då tog Vedumskillen Melvin Bengtsson, 21, snabbaste vägen till mål och stod som vinnare i Vara MK:s deltävling i rally-SM grussprint.

Segermarginalen blev en tiondel...

– Alltid lite speciellt att vinna en SM-deltävling. Jag rankar den här segern högt, säger Melvin.

Totalt kom 63 förare till start i de fyra klasserna när Vara MK stod som värd för den fjärde (av fem) deltävlingen i SM-serien i grussprint.

Tävlingen, som går under namnet Hårdingen, avgjordes på grusvägar i trakterna kring Arentorp och Malma. Alltså nästan hemmaplan för Vedumskillen Melvin Bengtsson, tävlande för Kullings MS.

– Men jag har faktiskt aldrig kört den här vägen tidigare. Den ligger på ”fel” sida om Vara, så någon egentlig fördel av hemmaplan hade jag inte, säger Melvin.

Sprinttävlingen bestod av en sträcka på 7,2 kilometer som kördes två gånger.

Helena Eriksson (längst bak) från Skillingaryd sammanstrålade med släktingar för att följa tävlingen från en åker. Helena är mamma till Carl Eriksson, Melvin Bengtssons kartläsare.
Helena Eriksson (längst bak) från Skillingaryd sammanstrålade med släktingar för att följa tävlingen från en åker. Helena är mamma till Carl Eriksson, Melvin Bengtssons kartläsare. Foto: Sören Turesson

Melvin, med kartläsaren Carl Eriksson från Skillingaryd vid sin sida, var snabbast av de 26 deltagarna i den tvåhjulsdrivna klassen.

Små marginaler

Men som så ofta i sprinttävlingar var marginalerna små. Melvin vann med en ynka tiondel före, Mattias Adielsson, Göteborgs MF.

Adielsson har dominerat grussprinten totalt i år och vunnit de tre föregående deltävlingarna.

Men nu fick han ge sig mot Melvin, som var mycket nöjd med sin körning.

– Jag är lite överraskad över att det gick så bra. Vägen var sur, det gick tungt och min bil är lite motorsvagare än flera av konkurrenternas. Jag fick anpassa körningen därefter, säger Melvin.

– Jag gjorde en liten miss på första sträckan när jag kom lite för fort in i en kurva och fick en sladd som kostade tid. Även på andra sträckan missade jag på ett ställe, men totalt gjorde jag en av mina bästa sträckor någonsin. Allt fungerade, tillägger han.

Gott om folk hade samlats för att se bilarna susa förbi i imponerande hastighet.
Gott om folk hade samlats för att se bilarna susa förbi i imponerande hastighet. Foto: Sören Turesson

I sammandraget, där Adielsson fortfarande är i klar ledning, avancerade Melvin till sjätte plats. En placering som han inte kommer att förbättra.

– Jag satsar inte alls på SM i grussprint. Jag körde första deltävlingen, men stod över de två nästkommande och jag kommer inte att köra den sista deltävlingen, säger Melvin, som istället lägger fokus på ”riktiga” SM-serien, där han ligger fyra efter fyra deltävlingar.

Sista deltävlingen

Sista deltävlingen körs i Arvika i mitten av september.

I övrigt kan nämnas att Bengt Carlsson och Andras Aleryd, Vara MK, slutade nia i den tvåhjulsdrivna klassen.

Klubbkompisarna Peter Lanner och Filip Bengtsson blev sjua i standardklassen och Kullings Isac Nordström och Annie Hellstadius blev fyra i den tvåhjulsdrivna inbjudningsklassen.

Melvin Bengtsson i full karriär på väg mot segern.
Melvin Bengtsson i full karriär på väg mot segern. Foto: Sören Turesson
Mattias Adielsson slutade tvåa, men toppar den sammanlagda tabellen i stor stil.
Mattias Adielsson slutade tvåa, men toppar den sammanlagda tabellen i stor stil. Foto: Sören Turesson
Carl Ryke och Joakim Amar, Karlskrona MK.
Carl Ryke och Joakim Amar, Karlskrona MK. Foto: Sören Turesson
Daniel Röjsel på väg in i en snäv kurva.
Daniel Röjsel på väg in i en snäv kurva. Foto: Sören Turesson
Frank Jacobsson, Vara MK, och kartläsaren Alexander Kolbert, Götene MK.
Frank Jacobsson, Vara MK, och kartläsaren Alexander Kolbert, Götene MK. Foto: Sören Turesson

Artikeltaggar

RallyVara MK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.