Hoppa till huvudinnehållet

Man greps efter dramatisk biljakt på E20 – försökte gömma sig i terrängen: ”Väldigt höga farter”

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

En biljakt med hastigheter uppemot 200 kilometer i timmen pågick mellan Alingsås och Vara under söndagen. Till slut kunde en man i 40-årsåldern gripas – misstänkt för flera brott.

– Han försökte gömma sig i terrängen, säger polisens stationsbefäl i Alingsås.

Händelsen hade sin upprinnelse i Göteborg. En man var och tränade på ett gym när han plötsligt blev bestulen på sin väska. I den fanns nyckeln till mannens bil och tjuven lyckades på något sätt komma över målsägandens bil – en nyare Audi Q3.

I hög fart styrde mannen ut på E20 i norrgående riktning. Bilen larmades ut av polisen och i höjd med Alingsås fick flera polispatruller syn på fordonet.

– Patrullerna observerade mannen och ett förföljande inleddes. Färden gick mot Varahållet och där finns en del 2+1-vägar, vilket gjorde att det blev ganska stökigt med trafiken ett tag. Den misstänkte körde emellanåt i väldigt höga hastigheter, uppemot 200 kilometer i timmen vid vissa tillfällen, säger Tobias, som är stationsbefäl på polisen i Alingsås.

I höjd med Skarstad utanför Vara valde mannen att svänga av och köra vidare in på en gårdsplan. Där dumpades bilen.

– Den ena patrullen hade hela tiden ögonkontakt med den misstänkte. De noterade att han försökte att gömma sig i terrängen, men vi kunde snabbt gripa honom. Han fördes därefter till Göteborg för fortsatta förhör. Jag tror inte att det har tagits något beslut om anhållande ännu, säger stationsbefälet.

Mannen i 40-årsåldern, som är känd av polisen och hemmahörande i Göteborg, misstänks för grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och narkotikabrott innehav.

Artikeltaggar

AlingsåsBrott, lag och rättE20GripandenGöteborgTillgrepp av fortskaffningsmedelTrafikVårdslöshet i trafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.