Hoppa till huvudinnehållet

Företagarnätverk för kvinnor lever vidare: ”Guld värt att vara med”

Publicerad:
Therese Engdahl, Mia Johansson och Annica Ehrman ser gärna fler medlemmar i företagarnätverket. De två sistnämnda ska leda nätverket under det kommande året.
Therese Engdahl, Mia Johansson och Annica Ehrman ser gärna fler medlemmar i företagarnätverket. De två sistnämnda ska leda nätverket under det kommande året. Foto: Jens Fritzson

Ett nytt upplägg med ”två spindlar i nätet”. Företagarnätverket för kvinnor i Götene kommun fortsätter och ambitionen är att det ska bli stadigvarande.

– Det är ett härligt, socialt och välkomnande nätverk där vi ska inspirera varandra och dela med oss, säger Mia Johansson.

Initiativtagare till nätverket, som startades upp för två år sedan, var Göteneföretagarna Carola Hidevik och Carina Sjöholm. Nätverkets syfte är att skapa en kreativ mötesplats för utveckling och erfarenhetsutbyte.

Projektet har varit under Näringslivsföreningens paraply och finansierats med hjälp av medel från Sparbanksstiftelsen och Nyföretagarcentrum Skaraborg.

Frivilliga kandidater

Totalt har det hållits åtta träffar med inbjudna föreläsare. Varje tillfälle har lockat alltifrån 10 till 40 deltagare.

Den senaste träffen hölls i maj och då gjordes även en utvärdering av projektet.

– Då bestämde vi oss för en fortsättning och att vi skulle utse ”två spindlar i nätet” som ska ansvara för träffarna närmaste året. Jag och Annica Ehrman var frivilliga kandidater, säger Mia Johansson som driver Forshems gästgivargård tillsammans med sin man Stefan.

Fyra träffar

Fyra träffar är inplanerade, två i höst och två i vår. Första träffen hålls hos Smedja Therese i Husaby den 28 augusti och den andra på Falkängen i Hällekis den 23 oktober.

– Det blir träffar på olika platser – hos kvinnor som presenterar sina företag samtidigt som det finns tid för samvaro och diskussioner. Vi har valt att lägga höstens träffar i samband med förberedelserna inför stora event, både inför Höstrundan Kinnekulle och Vintergatan i Hällekis, säger Mia.

Annika Johansson Wilson och Ann-Sofie Roy Johansson agerar värdar vid den andra företagarträffen.
Annika Johansson Wilson och Ann-Sofie Roy Johansson agerar värdar vid den andra företagarträffen. Foto: Thomas Kühnel

”Guld värt”

Annica Ehrman flyttade till Fullösa för 2,5 år sedan och har ett eget företag som står på två ben, dels guidar hon besökare på Kinnekulle, dels driver hon Kinnekulle dans.

– Jag är senast in i nätverket och känner att jag inte är en lika etablerad företagare som Mia och Therese. För min del är det därför guld värt att vara med i det här sammanhanget, säger hon.

”Skapa nya samarbeten”

Therese Engdahl från Smedja Therese har varit med på alla träffar sedan starten och ser ett stort värde i att det finns ett företagarnätverk för kvinnor i kommunen.

– Det har varit roliga träffar med olika föredragshållare som boostar företagandet och ger tips. I det här forumet kan vi nyttja varandras kunskaper och skapa nya samarbeten. Det är väldigt viktigt och för att kunna göra det måste man lära känna varandra, menar Therese.

Nästa vår lämnar Mia och Annica över stafettpinnen till två nya personer som ska agera ”spindlar i nätet”.

– På så vis kommer det vara ett levande nätverk under lång tid framöver, säger Mia.

Det kommer inte bli svårigheter att hitta nya frivilliga kandidater?

– Nej, det tror jag inte. Alla har ett driv, och vid senaste träffen var min känsla att många ville vara spindlar, men jag och Annica var lite väl snabba på att ta oss an detta (skratt).

Artikeltaggar

FöretagandeGötene kommunNäringslivNäringslivsföreningen i Götene

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.