Hoppa till huvudinnehållet

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:
Reporter Peter Hang
Peter Hang
webbredaktion@nwt.se
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.

Fullt utvecklad lägenhetsbrand i centrala Lidköping

Inbrott i Skara - tog guld och kontanter

Lägenhetsbrand i Lidköping: ”Brann för fullt”

40-tal räddade från migrantbåt

Nya Zeeland slopar covidrestriktioner

Lidköping

Strax innan 02 under natten larmades räddningstjänsten till en brand i Lidköping. När räddningstjänst anlände hade de boende utrymt och det slog lågor ur lägenhetens fönster.

Branden kunde släckas utan att den spred sig till fler lägenheter. Polisen har nu upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Lägenhetsbrand i centrala Lidköping - ”Fullt utvecklad brand”

Skaraborg

Vid 23:07 på tisdagskvällen larmas polisen i Grästorp.

Där ska en en kvinna blivit beskjuten med grön laser och fått smärta i ögat enligt Lidköpingspolisen. I nuläget är gärningsmannen okänd.

Polisen larmades vid 23:26 om ett inbrott i Skara.

När boende på Hindsbogatan kommer hem upptäcker de att de haft inbrott. Inbrottstjuvarna ska enligt polisen fått med sig kontanter och guld. Ingen är i nuläget misstänkt.

Sverige

Strax innan klockan 02 larmades räddningstjänsten om en brand i Lidköping, rapporterar Nya Lidköpings-tidningen. När man anlände hade de boende utrymt och det slog lågor ur lägenhetens fönster.

Vid 03-tiden var branden var släckt och efterkontroll av lägenhet och vind pågick.

– Det brann för fullt när räddningstjänsten kom dit. Det var en fullt utvecklad brand med lågor ut genom fönster, säger räddningstjänstens inre befäl Ulf Seglert.

Vad som startat branden är i nuläget oklart. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Världen

Omkring 40 personer räddades från en migrantbåt utanför Kap Verde på tisdagen. Flera döda fanns ombord men uppgifterna om hur många det rör sig om går isär – ett lokalt bårhus säger sig ha tagit emot sju kroppar.

Lokala medier rapporterar att båten lämnade Senegal för en månad sedan. Fartyget sågs på måndagen av en spansk fiskebåt som larmade Kap Verdes myndigheter, uppger polisen.

Migranterna kom från Senegal, Gambia, Guinea-Bissau och Sierra Leone. (TT-AFP)

Nya Zeeland har slopat de sista covidrestriktionerna, rapporterar New Zealand Herald.

Hälsominister Ayesha Verrall sade på tisdagen att det inte längre är obligatoriskt med sju dagars karantän för covidsmittade. Däremot råder man fortfarande smittade att isolera sig i fem dagar – men det är inte straffbart att låta bli.

Nya Zeeland hade bland de strängaste reglerna under pandemin, med stängda gränser, munskyddstvång och obligatorisk karantän. (TT)

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetAyesha VerrallBrott, lag och rättBränderKap VerdeLidköpingNya ZeelandUlf Seglert

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.