Hoppa till huvudinnehållet

Hugo visar färgglad popkonst på hemmaplan: ”Det var dags”

Publicerad:
Hugo Ljungkvist är nästa utställare i Götene konstrum.
Hugo Ljungkvist är nästa utställare i Götene konstrum. Foto: Jens Fritzson

Hugo Ljungkvist gillar musik och att måla. I sin utställning ”Wild world”, som ska visas i Götene konstrum, vävs båda fritidsintressena samman.

– Det känns kul att äntligen få ställa ut på hemmaplan.

Hugos intresse för akrylmålning fick en skjuts i samband med att pandemin satte stopp för musikspelningar 2020.

Sin första utställning hade han i Utsiktens kaffestuga på Kinnekulle samma år. Därefter har hans konstverk visats i bland annat Lidköping, Skövde och Karlstad.

– Jag har fått bra respons ända sedan min första utställning. Det är roligt att måla, visa upp konsten och att träffa människor. Jag tycker att det var dags att ställa ut i Götene och när jag fick frågan från kultursamordnaren Åsa Ullberg var jag inte sen med att tacka ja.

Hugo har tidigare ställt ut i öppna Galleriet på Kulturhuset i Skövde.
Hugo har tidigare ställt ut i öppna Galleriet på Kulturhuset i Skövde. Foto: Tobias Larsson Franzén

”Man ska bli glad”

Hugos tavlor innehåller musikmotiv och tolkningar från kända låttitlar, alltifrån Beatles till Coldplay. Färgglad konst är något som han tilltalas av.

– Det går att göra mycket med färg och min ambition är att man ska bli glad av att se tavlorna.

Utställningen, som visas i Götene konstrum mellan 14 och 31 augusti, har han döpt till ”Wild world” som anspelar på Cat Stevens gamla dänga.

– Jag gillar låten och popmusiken har överlag alltid varit vild, kreativ och lekfull. Under våren och sommaren har jag målat väldigt mycket och jag hoppas kunna visa uppemot 20 tavlor.

Vernissagen sker nu på måndag och efter utställningsperioden i Götene kan tavlorna beskådas på Vara bibliotek mellan 13 september och 13 oktober.

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)Götene konstföreningHugo LjungkvistKonstNöje/KulturUtställningar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.