Hoppa till huvudinnehållet

Fastnade för den gamla affären – startade loppis: ”Kan hitta många fynd”

Publicerad:
Reporter Emma Edling
Emma Edling
emma.edling@nlt.se
Eva Enell fastnade för den gamla affären mittemot Bitterna kyrka och flyttade in tidigare i vår.
Eva Enell fastnade för den gamla affären mittemot Bitterna kyrka och flyttade in tidigare i vår. Foto: Emma Edling

Eva Enell från Nossebro fastnade för den gamla affären mitt emot Bitterna kyrka, utanför Vedum.

Den tidigare ägaren hade drivit loppis på nedervåningen och en månad efter att Eva flyttat in öppnade hon dörrarna till sin egen loppis – ”Lyckans Loppis”.

Strax utanför Vedum, mittemot Bitterna kyrka, ligger ett stort hus på 230 kvadratmeter precis längs vägen. Än idag förknippar många huset med affären som en gång i tiden drevs på undervåningen.

Sedan några månader tillbaka bor Eva Enell i det stora huset. Hon bodde tidigare i Nossebro, men längtade efter ett större hus med mer möjligheter.

– Jag trivs väldigt bra här! Det är väldigt fint här ute och många trevliga grannar. De har kommit hit och hälsat mig välkommen. De tycker det är roligt att det börjar hända lite, säger Eva.

Den tidigare ägaren hade både loppis och zoobutik på nedervåningen och när Eva bestämde sig för huset var hon fast besluten om att även hon skulle öppna en loppis.

– Jag bestämde mig för att starta loppis redan när jag såg huset för första gången och fastnade för det. Jag gillar att gå på loppisar och jag sitter ofta på Marketplace, helt plötsligt har man för mycket grejer och då kan det vara bra att ha en loppis.

Redan när Eva fastnade för huset var hon fast besluten om att starta en loppis på huset nedervåning.
Redan när Eva fastnade för huset var hon fast besluten om att starta en loppis på huset nedervåning. Foto: Emma Edling

Den tidigare ägaren lämnade kvar nästan allting som fanns i huset och Eva som tidigare bott på en stor gård hade även hon mycket som behövde bort.

– Jag hade en 4500 kvadratmeter stor tomt i Nossebro och jag hade väldigt mycket grejer. Först ställde vi av allting på tomten här och då kunde man inte komma in, då var grannen så snäll och lät oss parkera hos dem, säger Eva.

Hon fortsätter:

– Nu har vi hunnit att röja undan allt eftersom, men det tar tid. Samtidigt hämtar jag nya grejer till loppisen, så det verkar som det aldrig tar slut, säger Eva.

Cirka en månad efter flytten öppnades dörrarna till loppisen som Eva döpt till ”Lyckans Loppis”.
Cirka en månad efter flytten öppnades dörrarna till loppisen som Eva döpt till ”Lyckans Loppis”. Foto: Emma Edling

Cirka en månad efter att Eva flyttade in i huset i slutet av april öppnade hon upp dörrarna till ”Lyckans Loppis”. Sedan dess har det varit god ruljans på besökare.

– Läget är väldigt bra i och med att det är precis vid vägen. På helgerna är det mycket besökare, men det kommer även på vardagarna. Det har redan varit några här idag och då hade jag inte ens hunnit sätta upp öppet-skylten, säger Eva.

Vad tycker du är det charmiga med loppis?

– Att man kan hitta så mycket fynd. Sen har inte jag jättebra koll på vad som är värt något och vad som inte är värt något, jag får googla mycket för att kolla värdet på saker, säger Eva.

Hon fortsätter:

– Och det finns allt. Det ska finnas mycket olika saker på en loppis, då är det en bra loppis.

Det charmigaste med loppis tycker Eva är att man kan hitta många bra fynd av olika slag.
Det charmigaste med loppis tycker Eva är att man kan hitta många bra fynd av olika slag. Foto: Emma Edling
Det är en blandning av både gamla och nya saker på loppisen.
Det är en blandning av både gamla och nya saker på loppisen. Foto: Emma Edling
Bland annat finns det en egen hörna för böcker till försäljning på loppisen.
Bland annat finns det en egen hörna för böcker till försäljning på loppisen. Foto: Emma Edling
Sixten och Patric öppnade loppis i uthuset i Flakeberg: ”Intresset har exploderat”Kurt öppnar loppis i ladugård – ökar ytan till 700 kvadratmeter: ”Ett intresse för prylar”

Artikeltaggar

BeslutBitterna kyrkaBostad och byggenFastigheterVaraVedum

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.