Hoppa till huvudinnehållet

NLT:s avslöjande bekräftat – Kenneth Hansen gör comeback: ”Ser verkligen fram emot det”

Publicerad:
Kenneth Hansen är tillbaka bakom ratten.
Kenneth Hansen är tillbaka bakom ratten.

Nu är det bekräftat.

Kenneth Hansen är, tolv år efter sin senaste tävling, tillbaka på rallycrossbanan.

– Passionen i Lohéac är alltid otrolig och jag ser verkligen fram emot att få uppleva den positiva energin, säger Kenneth Hansen, 62.

NLT var tidigare i maj först med att berätta om att Kenneth Hansen, ni vet rallycrosslegendaren med 14 EM-guld på meritlistan, var på väg mot en comeback. 62-åringen från Götene hade då skaffat licens för att få köra och berättade att siktet var inställt på en deltävling i den nationella serien i Frankrike.

En tävling som avgörs i Lohéac den första helgen i september – med Kenneth Hansen på startlinjen.

– Det är en plats och en tävling som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Min son Timmy har vunnit tre VM-deltävlingar där och jag vann en i EM 2001, säger Kenneth Hansen.

Rallycrosslegendaren är samtidigt tydlig med att comebacken snarare är tillfällig än permanent.

– Jag kommer inte att köra något under de helger då det är VM-deltävlingar, då har jag fullt upp där, säger Kenneth Hansen, som till vardags är teamchef för Hansen Motorsport där sönerna Timmy och Kevin kör rallycrossens VM-serie.

Oväntade beskedet – Kenneth Hansen, 62, redo för comeback: ”Har skaffat licens”

Artikeltaggar

Kenneth HansenRallycross

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.