Hoppa till huvudinnehållet

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad:
Reporter Peter Hang
Peter Hang
webbredaktion@nwt.se
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.

Fyrverkerier omhändertagna av ungdomar

Körde in i rondell i Karlsborg - misstänks för rattfylla

Riktade leksakspistol mot fordon i Tidaholm

Polis hittade vapen efter biljakt

Jordbävning i Kina – flera skadade

Skaraborg

Under kvällen ska återkommande smällar ha hörts vid Shell i Lidköping. Strax efter tolvslaget stoppades tre ungdomar av polis på en parkering vid Läckögatan. På sig har man fyrverkeripjäser som polisen tar hand om.

Vid 00:35 inkom larm om en trafikolycka på Parkvägen i Karlsborg, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

– En personbil som har kört in i en rondell, säger en operatör vid SOS Alarms händelseinformation.

Enligt polisen ska mannen ha omhändertagits för kroppsbesiktning då man misstänker att mannen kört påverkad. Ingen ska ha skadats i samband med olyckan.

Vid 00:43 larmades polisen om att en passagerare i en bil riktat ett pistolliknande föremål mot en annan trafikant i Tidaholm, rapporterar Skaraborgs Allehanda. När polisen stannar bilen upptäcker man även misstänkt stöldgods och knivar.

Polisen lyckas identifiera fordonet där det pistolliknande föremålet riktats ifrån. I fordonet, som visar sig vara en a-traktor, med två unga män födda 2007 och 2009.

– Det visar sig att det inte var något riktigt vapen, men blir ändå en anmälan om olaga hot mot killen född -09. I fordonet hittar man även gods som man misstänker är stulet, säger Mikael Jansson, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

Det misstänkta stöldgodset tas i beslag. I bilen hittar man även flera knivar och föraren född -07 misstänks därför både för häleri och brott mot knivlagen.

Sverige

Polisen hittade ett vapen i en bil vars förare vägrat att stanna i Norrköping på lördagskvällen, rapporterar Norrköpings Tidningar.

En man och en kvinna i 30-årsåldern greps efter biljakten, som slutade med att bilen som de misstänkta färdades i kraschade. De två personerna, som klarade sig utan skador, är misstänkta för grovt vapenbrott.

Mannen som körde bilen är även misstänkt för att ha kört påverkad. Händelsen inträffade vid 22-tiden. (TT)

Världen

En jordbävning drabbade östra Kina tidigt på söndagen. Skalvet uppmättes till 5,5 och inträffade i staden Dezhou cirka 30 mil söder om Peking.

Över 70 hus ska ha kollapsat och ett tiotal personer rapporteras ha skadats, däremot finns inga uppgifter om dödsoffer i lokala medier.

Omkring 5,6 miljoner människor bor i och omkring staden Dezhou. (TT-AP)

Artikeltaggar

DezhouJordbävningarKinaNorrköpingOlyckor och katastroferSOS AlarmTrafikolyckorVapenbrott

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.