Hoppa till huvudinnehållet

Knarkhandlare togs på bar gärning i centrala Lidköping – 15-årig pojke var köpare

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Jon Eeg

Två män har anhållits misstänkta för överlåtelse av narkotika. Männen togs på bar gärning i centrala Lidköping i samband med en försäljning. Köparen var en pojke i 15-årsåldern.

Det var strax före klockan 16 på onsdagen som polisen nåddes av information rörande en narkotikaöverlåtelse på Rådagatan i Lidköping. Inringaren noterade att två personer var i färd med att sälja narkotika till en tredje person.

Polis var snabbt på plats och kunde förhindra försäljningen, som skedde utomhus.

– Det fattades beslut om att gripa två män, födda 1992 och 1999. De misstänks för narkotikabrott överlåtelse. Det mindre trevliga i historien är att köparen var en yngling, född 2008. Pojken blev misstänkt för narkotikabrott innehav och eget bruk. Han har emellertid inte frihetsberövats, säger Gustav Ögren, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

Enligt polisen ska det ha rört sig om en mindre mängd narkotika. Fyndet har tagits i beslag.

– Överlåtelser i den här formen sker förmodligen varje dag i vårt område, men att vi lyckas fånga in narkotikahandlare och köpare är desto mer ovanligt.

Hur kommer det sig att männen greps? Ofta väljer polisen att identifiera gärningspersonerna och upprätta en anmälan.

– Det är jourhavande förundersökningsledare som beslutar om ett gripande ska bli aktuellt. Här fanns det uppenbarligen skäl för att ta in männen och hålla förhör på stationen. Det kommer att tas kontakt med åklagare som får avgöra om männen ska anhållas eller inte, säger Gustav Ögren.

Senare under onsdagskvällen meddelade polisen att båda männen har anhållits.

Narkotikan i Lidköping – ta del av hela granskningen igen: ”Ingen vacker bild”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörGripandenLidköpingNarkotikaNarkotikabrott

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.