Hoppa till huvudinnehållet

Nossebroparet har gått från foodtruck till restaurang: ”Bli mer av en kvarterskrog”

Publicerad:
Reporter Emma Edling
Emma Edling
emma.edling@nlt.se
Micael Larsson och Gib Paphaphiphatphol har öppnat en ny restaurang i centrala Nossebro efter succén med foodtrucken.
Micael Larsson och Gib Paphaphiphatphol har öppnat en ny restaurang i centrala Nossebro efter succén med foodtrucken. Foto: Emma Edling

Micael Larsson och Gib Paphaphiphatphol har drivit en framgångsrik foodtruck med namnet Give Me Food.

I veckan öppnade de restaurang med samma namn i Nossebro och under premiärdagen var det kö redan innan öppning.

– Det har varit en bra start, konstaterar Micael Larsson.

Öppningen i tisdags kan inte summeras som något annat än en succé.

– Det var fullt och vi hade full rulle hela tiden. Vi öppnade klockan 11.00 och då stod det folk utanför och köade. Det var sju, åtta personer i kö, säger Micael Larsson.

Han fortsätter:

– Vi stänger halv tre, men klockan tre lämnade de sista. Efter det var man stel, men det är jättekul!

– Ja, jag var nervös inför öppningen för att jag inte visste hur många som skulle komma, men jag blev överraskad och är väldigt tacksam, fyller Gib Paphaphiphatphol i.

Paret har sedan tidigare drivit en foodtruck med samma namn i centrala Nossebro och gjorde sig ett namn med hemlagad thailändsk mat och sushi.

– Första månaderna med foodtrucken var helt hysteriska, vi fick tacka nej till folk och det har vi fått göra på restaurangen också för vi har inte tillräckligt med plats, säger Micael.

Det är Gib Paphaphiphatphol som står för maten, hon har drivit egna restauranger i Thailand och jobbat med matlagning i flera år.

Hemliga familjerecept

Många av recepten som Gib använder är hemliga familjerecept som följt med i generationer.

– Min mormor var väldigt bra på matlagning, men om jag frågade hur mycket av någonting hon tog i maten så visste hon aldrig för hon gick alltid på känsla, säger Gib.

Hon fortsätter:

– Min mamma lärde sig laga mat av min mormor och när jag var tillräckligt gammal frågade jag min mamma hur de gjorde.

Restaurang Give Me Food ligger i lokalerna där kafeét Gerdas tidigare låg.
Restaurang Give Me Food ligger i lokalerna där kafeét Gerdas tidigare låg. Foto: Emma Edling

Inför öppningen av restaurangen hade paret stängt i tre veckor för att förbereda och renovera lokalen, som ligger där kaféet Gerdas tidigare låg. Svart, silver och vitt är färgerna som ska vara det genomgående temat.

– Vi har köpt grejer, men vi har varit smarta och inte köpt nytt. Vi har fått tag på grejer via Blocket och kontakter. Vi har en enkel fritös och ett enkel-stekbord, men vi har köpt dubbelt om det skulle bli ett jättetryck så kan vi installera dem snabbt sen, säger Micael.

Mer på gång

Nu berättar Micael Larsson och Gib Paphaphiphatphol att verksamheten kommer utvecklas i små steg och att fler överraskningar är på gång.

– Till en början har vi lunchbuffé och fredag till söndag kommer vi ha öppet för take-away precis som vi hade i foodtrucken. Därefter kommer vi ha öppet på helger och vardagskvällar, men vi väntar på alkoholtillståndet, säger Micael Larsson.

Han fortsätter:

– Då blir det mer av en kvarterskrog, vilket jag tycker ska bli jätteroligt att jobba med. Då kommer vi utveckla vår á la carte meny, den kommer inte vara samma som vår meny på take-away.

I år eller nästa år kommer paret även att bygga en uteservering och expandera till ytterligare sittplatser.

Tid till att fira succén som blev under öppningsdagarna har däremot inte funnits, det är långa dagar på restaurangen och paret letar fortfarande ytterligare personal.

– Att se gästerna glada och nöjda har varit tillräckligt, avslutar Gib Paphaphiphatphol.

Artikeltaggar

BlocketMat och dryckNossebroRestaurangerThailand

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.