Hoppa till huvudinnehållet

EXTRA: Äldre man svårt knivskuren i sin bostad – 60-åring häktad för mordförsök

Publicerad:
En bostad i Gullspång är avspärrad med anledning av händelserna.
En bostad i Gullspång är avspärrad med anledning av händelserna. Foto: Per Claesson

En man i 75-årsåldern skadades allvarligt i sin bostad under torsdagen i Gullspång. Han avfördes med ambulanshelikopter med svåra skärsår.

Senare på kvällen greps en man i 60-årsåldern misstänkt för mordförsök, som under fredagen anhölls.

– Åklagaren kommer under fredagen att begära mannen häktad, säger Magnus Karlsson, gruppchef för grova brott i Skaraborg,

Vid klockan 18.45 på torsdagen larmades polis om en svårt skadad man i 75-årsåldern vid en bostadsadress i centrala Gullspång.

Enligt uppgifter ska mannen ha huggits med en kniv.

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Skadeläget är okänt, men personen ska ha varit vaken och talbar vid polisens ankomst.

Spärrades av

Patruller arbetade på platsen kort efter händelsen med hundförare och bostaden spärrades av under kvällen. Även en teknisk undersökning inleddes, vilket kan ge indikationer om hur händelsen utspelades sig.

Senare under kvällen kunde polisen meddela att de lyckats gripa en man i 60-årsåldern. Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord.

– Mannen är anhållen och kommer att begäras häktad. Häktningsförhandlingen kommer att genomföras under fredagen, säger Magnus Karlsson vid grova brott.

– Vi tror att de inblandade har kännedom om varandra sedan tidigare.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Hur hälsotillståndet för den skadade mannen?

– Vi väljer att inte gå ut med några uppgifter i nuläget med tanke på att vi är så tidigt inne i polisutredningen och att det råder förundersökningssekretess. Mannen är i alla fall kvar på sjukhuset.

Till NWT berättar åklagare Jakob Holmberg att 75-åringen vårdas på intensivvårdsavdelningen:

– Han var tvungen att få blodtransfusioner och är mycket allvarligt skadad.

Nekar brott

Polisen har i dagarna hört vittnen, grannar och den misstänkte. De ska även sammanställa den tekniska undersökningen från brottsplatsen.

Efter avslutade förhandlingar i Skaraborgs tingsrätt på fredagen stod det klart att mannen häktas, på sannolika skäl, för misstänkt mordförsök.

– Han nekar till mordförsök, men har medgett misshandel, säger åklagare Jakob Holmberg.

Det är oklart vad som är motivet till mordförsöket och om det finns några vittnen till brottet.

– Men vi vet att de två männen känner varandra sedan lång tid tillbaka.

Texten kan uppdateras.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättGullspångMord

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.