Hoppa till huvudinnehållet

Ljuv musik i takt med solnedgången: ”Får ståpäls”

Publicerad:
Annika Elwing
annika.elwing@nlt.se
Musik i solnedgången på Kinnekulle
Musik i solnedgången på Kinnekulle Foto: privat
The Bauer Quartet
The Bauer Quartet Foto: privat

Musik i solnedgången på Kinnekulle.

The Bauer Quartet spelar härnäst, med en ättling av konstnären John Bauer.

Nu i juli kör Utsiktens Kaffestuga konsert- och matkvällar på onsdagarna. En scen har byggts upp och tanken är att publiken ska få njuta av både musik och utsikten över Vänern – medan solen är på väg ner.

Hittills har vädret dock inte bjudit på sol, och förra veckan gavs musiken inne på Kinnekullegården istället. Förhoppningarna är dock stora inför denna onsdags spelning.

Det är The Bauer Quartet som ska spela, en grupp som arrangören och restaurangchefen Emma Lundström själv tycker mycket om och har velat boka länge.

– Man sitter där, får ståpäls och tårarna ligger högt. Jag blir så berörd och vill förmedla min erfarenhet till fler, förklarar Emma Lundström.

Musiken beskrivs som en spännande mix av visa, folkmusik, jazz och klassiska tonsättningar.

Konditor som sjunger

Onsdagen därpå avslutas konsertprogrammet med Lena Öberg på piano och sång av konditorn Eleonor Frisk, som dessutom har jobbat på Kinnekullegården för Emma tidigare.

– De kommer att framföra svenska klassiska sånger, berättar hon.

Att arrangera konsertkvällar på Kaffestugan är nytt för Emma Lundström, och för att kunna börja fick hon en lista på bokningsbara grupper och artister från olika håll i landet.

– Men jag tänkte att det finns så mycket duktiga människor häromkring, så det landade i det. Vi vill främja de som finns runt omkring, säger hon och förtydligar att alla medverkande artister i år är lokala.

Buss hämtar upp

Konserterna är kostnadsfria för publiken, och det går dessutom att åka buss direkt från exempelvis Lundsbrunn, Götene, Källby och olika platser på Kinnekulle, vilket sker genom ett samarbete med ett lokalt bussbolag. Även bussturen är kostnadsfri.

– Vi vill skapa tillgänglighet för alla, säger Emma Lundström.

Varje konsertkväll har också ett mattema för den som önskar äta till musiken.

Artikeltaggar

KinnekulleKonserterNöje/Kultur

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.