Hoppa till huvudinnehållet

Nya ställplatser ska locka fler gäster till golfbanan: ”Vettig insats”

Publicerad:
Mellan häcken mot Bjertorp slott och Vara-Bjertorp GK:s driving range står nu 22 ställplatser redo för gästande golfspelare i husbil.
Mellan häcken mot Bjertorp slott och Vara-Bjertorp GK:s driving range står nu 22 ställplatser redo för gästande golfspelare i husbil. Foto: Privat

Nu står 22 ställplatser för husbil redo att tas i bruk på Vara-Bjertorp Golfklubb. Tanken är att det ska locka fler gästspelare.

– På två år räknar vi med att det är betalt, säger klubbens ordförande Per-Olof Jakobsson.

Tidigare har klubben årligen haft runt 250 greenfee-spelare, det vill säga gästande spelare från andra klubbar som betalar en dagsavgift. Med möjlighet att övernatta i husbil hoppas klubben att kunna öka det antalet ordentligt.

– Vi har byggt detta för 650 000 kronor och hade en kalkyl på 1,5 miljon. Tack vare att många frivilliga har hjälpt till och att vi har köpt billigt grus via kontakter så har vi kunnat bygga till halva priset, säger Per-Olof.

Vara-Bjertorp GK:s ordförande Per-Olof Jakobsson berättar om klubbens 22 nya ställplatser för husbilar.
Vara-Bjertorp GK:s ordförande Per-Olof Jakobsson berättar om klubbens 22 nya ställplatser för husbilar. Foto: Åsa Mwansa

Utmaningen var till en början att hitta mark. De fick inte köpa eller hyra mark i anslutning till banan. Lösningen blev att ta en bit av sin driving range.

– Vi fick ta bort lite korthål och sätta upp ett åtta meter högt staket som skydd. Men det passade in där och vi gjorde det rejält direkt med 22 platser – en av Sveriges största ställplatser, säger Per-Olof.

Han menar att om de årligen kan få 500 gästnätter med husbil á 150 kronor, plus två golfspelare á 300 kronor i varje husbil, så är det ett tillskott i kassan på 375 000 kronor.

– Det är ju bra för klubbens ekonomi – en vettig insats, säger Per-Olof Jakobsson som ser ljust på framtiden.

Framöver finns planer på fler satsningar, bland annat på en ny studio och omklädningsrum för husbilsgästerna.

– Framförallt tillgänglighetsanpassade toaletter. Idag finns de i källaren på klubbhuset, säger Per–Olof Jakobsson.

Förhoppningen är att de nya ställplatserna ska locka fler gästspelare till klubben.
Förhoppningen är att de nya ställplatserna ska locka fler gästspelare till klubben. Foto: Privat

Artikeltaggar

GolfHusbilarStällplatserTurismVara-Bjertorp GK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.