Hoppa till huvudinnehållet

Film på överfall av kvinna sprids i sociala medier – polisen nu inkopplad

Publicerad:
Bilderna där tonåringen slår mot kvinnan sprids på sociala medier.
Bilderna där tonåringen slår mot kvinnan sprids på sociala medier.

En kvinna ligger och vilar på en bänk utanför Framnäs köpcentrum när en person går fram och slår till henne, till synes helt oprovocerat.

Händelsen filmas och sprids nu i sociala medier.

Enligt uppgifter till NLT är förövaren en kille i tonåren och händelsen är polisanmäld.

En film som har fått många Lidköpingsbor att reagera starkt sprids nu på olika sociala medier. På filmen syns en person gå fram till en kvinna och slå henne i huvudet. Kvinnan ligger och vilar på en bänk utanför Framnäs köpcentrum och märker inte att någon närmar sig henne.

Personen som närmar sig henne ser ut att ha något i handen. När han kommer fram till kvinnan lyfter han handen och slår mot kvinnans huvud. Efter slaget springer han iväg och filmen slutar. Personen i filmen är klädd i en hoodie med luvan uppdragen och går inte att känna igen.

Men enligt uppgifter till NLT är det en tonåring från Lidköping som ligger bakom överfallet.

Polisanmäld

Händelsen är polisanmäld och utredningen leds av en åklagare Josefin Dufva vid åklagarkammaren i Skövde, som dock inte varit anträffbar under tisdagen. NLT har därför inte fått klarhet i vilken brottsrubricering som fallet har fått.

Att en åklagare är förundersökningsledare och inte polis kan bero på flera olika faktorer. Till exempel när den misstänkte är frihetsberövad, när det gäller grov eller komplicerad brottslighet eller om den misstänkte personen är 15-17 år (utom vid mindre allvarliga brott).

Vid mindre allvarliga brott är polisen fortsatt förundersökningsledare. Till sådana brott hör till exempel snatterier, trafikbrott och stöld.

Artikeltaggar

Brott, lag och rätt

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.