Hoppa till huvudinnehållet

Djäknehallen ett frågetecken – miljoner avsätts för utredning

Publicerad:
Djäknehallen i Skara står tom och politikerna vill veta vad man kan göra med den.
Djäknehallen i Skara står tom och politikerna vill veta vad man kan göra med den. Foto: Elin Andersson

Djäknehallen i centrala Skara har stått tom en längre tid.

Varken gympalektioner eller flyktingboende har skett i den stora byggnaden.

– Vi avsätter 2,5 miljoner kronor för att ta reda på vad vi kan göra med Djäknehallen, en förprojektering, säger kommunalråd Gunilla Druve Jansson.

Det har varit gympahall, matsal och slöjdsal förr. Det hade kunnat användas som flyktingboende förra året, men av det blev intet. Vad som ska ske med Djäknehallen framöver är det ingen som riktigt vet.

Det har länge funnits en idé om att flytta vuxenutbildningen till Djäknehallen och då slippa hyra lokaler från andra, men den skulle kanske också få plats på Katedralskolan.

2,5 miljoner

För att komma någon vart i diskussionerna om den gamla hallen hade kommunstyrelsen uppe det som ärende vid sitt senaste sammanträde.

– Vi har beslutat att avsätta 2,5 miljoner kronor för att göra en förprojektering. Just nu är det bara vuxenutbildningen vi ser som skulle kunna flytta dit. För att se om det är möjligt lägger vi 2,5 miljoner på att utreda det. Vi tror att det kan vara klart till vintern som kommer, menar Gunilla Druve Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalråd.

Gunilla Druve Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande.
Gunilla Druve Jansson (C), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Elin Andersson

Det finns en viss förhoppning om att Djäknehallen ska gå att bygga om till någon verksamhet som behövs idag.

– Om det inte går att bygga om vete sjutton om vi ska ha den kvar. Men det tråkigaste läget är som det är nu, att den bara står där, menar Druve Jansson.

Oppositionsråd Ylva Pettersson, moderaterna.
Oppositionsråd Ylva Pettersson, moderaterna. Foto: Elin Andersson

Eniga men oense

Politikerna i kommunstyrelsen var eniga i frågan, men oppositionen är inte helt nöjd ändå.

– Vi hade tidigare avsatt tre miljoner kronor för en förprojektering, men det stoppades förra året. Nu ligger beslutet på 2,5 miljoner som tas från centrumutvecklingen, så nu blir det 2,5 miljoner mindre till ett mindre tryggt centrum istället, konstaterar oppositionsråd Ylva Pettersson (M).

Vill att alla ska ha något att hitta på på sommarlovet: ”Ett himla bra program”

Artikeltaggar

Bostad och byggenGunilla Druve JanssonKatedralskolanKommunstyrelsenSkaraVuxenutbildningenYlva Pettersson

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.