Hoppa till huvudinnehållet

Nattsvart avslutning – då sprack fel svit för LFK: ”Vi kan inte dippa redan”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Emma Becker och hennes LFK fick vandra av planen som förlorare.
Emma Becker och hennes LFK fick vandra av planen som förlorare. Foto: Pontus Pettersson

Den positiva hemmasviten sprack – den negativa sviten mot Alingsås gjorde det inte.

Rivalmötet på Framnäs fick en nattsvart avslutning för Lidköpings FK.

– Orättvist, är det första jag tänker på, säger Emma Becker efter 1-2-förlusten.

Det var lite av en ”måste vinna”-känsla över torsdagskvällens match på IP Framnäs där Lidköpings FK gästades av den motståndare, Alingsås, som på senare år har växt till den stora rivalen i elitettan. När Tilde Ahlén prickade in det förlösande 1-0-målet, knappt tio minuter in på den andra halvleken, var LFK också på väg att ta den där segern som var så nödvändig, för att inte tappa kontakten med tabelltoppen.

Men – det ville sig inte den här gången heller.

Alingsås vände på steken, förvandlade 0-1 till 2-1 i sin favör, och såg till att LFK misslyckades med att vinna rivalmötet för åttonde gången på de senaste nio försöken (se faktaruta).

– Det är tomhet, vi var värda minst en poäng. Alingsås är inget spelskickligt lag utan de tjongar mycket, säger Emma Becker.

Tvingades kliva av

Den 21-åriga mittbacken blev lite av en förgrundsfigur. 25 minuter in på matchen agerade hon räddade ängel på mållinjen, två gånger om, när Alingsås skapade den första halvlekens enda målchans.

– Jag stod på rätt plats bara. Det var skönt att kunna hålla bollen borta, säger Emma Becker.

Med timmen spelad tvingades samma Becker däremot kliva åt sidan, på grund av en känning i framsida lår. Från en plats på bänken fick hon se sitt LFK tappa 1-0 till 1-2.

– Det är alltid nervöst att sitta på bänken och kolla. Alingsås skapade inte så mycket, men de gjorde mål på sina chanser, säger Emma Becker.

Vägen fram till det avgörande 2-1-målet var en aning turlig, men när chansen väl dök visade gästernas mittfältare Rebecca Cameras upp klass då hon pangade in bollen på halvvolley.

”Gnugga på”

I och med förlusten, den första på hemmaplan i år, har Lidköpings FK, som inför säsongen tog sikte mot att tampas om de allsvenska platserna, nu elva poäng upp till Alingsås på andraplats. Även till den kvalplats som finns att tillgå kan avståndet vara uppe i tvåsiffrigt innan midsommarhelgen är slut.

– Vi får fortsätta att gnugga på. Vi har ett tillräckligt bra lag för att ligga med där uppe i toppen, säger Emma Becker.

Går det fortfarande att tro på en topp tre-plats?

– Ja, vi måste hålla tron uppe. Vi kan inte dippa redan, det är ju mer än en halv säsong kvar att spela.

Gauthiod tappade ledning till förlust i viktiga bottenmötet: ”Är inte där vi vill vara”Götene lottlöst i mittenmötet: ”Gjorde ett försök”

Fakta

Fotboll

– Elitettan -

Lidköpings FK-Alingsås IF FF

1-2 (0-0)

1-0 Tilde Ahlén (53), 1-1 Tove Lorén (69), 1-2 Rebecca Cameras (83).

Domare: Stefan Fredriksson.

Publik: 142.

LFK (4-2-3-1): Liisa Tuomi - Hanna Boubezari, Emma Becker (59), Emma Gabrielsson, Janina Bramberg - Emilia Bengtsson, Ebba Sjögren - Jennifer Sjösten, Alma Nygren (79), Tilde Ahlén (72) - Ronja Karlsson Törnborg.

Avbytare: Natalie Dixon (59), Dorothea Greulich (72), Jenny Stadin (79), Venla Lindfors, Astrid Nyquist, Therese Pettersson, Frida Lähteenmäki.

Fotboll

Derbymatcherna

Säsongen 2023

22 juni: LFK-Alingsås 1-2

Säsongen 2022

14 okt: Alingsås-LFK 0-0

14 sep: Alingsås-LFK 4-1 (Svenska cupen)

27 maj: LFK-Alingsås 0-2 (elitettan)

Säsongen 2021

6 nov: Alingsås-LFK 2-1 (elitettan)

29 sep: LFK-Alingsås 1-2 (Svenska cupen)

24 juni: LFK-Alingsås 2-1 (elitettan)

Säsongen 2020

20 sep: LFK-Alingsås 3-3 (elitettan)

16 aug: Alingsås-LFK 2-2 (elitettan)

Så var matchen minut för minut:

Artikeltaggar

AlingsåsElitettanFotbollFramnäsLidköpingLidköpings FK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.