Hoppa till huvudinnehållet

Maria Toll täcker upp efter Kent Larsson: ”Svårt att fylla hans skor”

Publicerad:
Centerpartiets Maria Toll
Centerpartiets Maria Toll Foto: Centerpatiet

Maria Toll (C) kommer att täcka upp efter kommunalråd Kent Larssons (M) avgång i september.

Detta gör hon fram till att Moderaternas rekryteringsgrupp hittat en ersättare.

– Jag hoppas att M gör sin rekryteringsprocess grundligt så att det blir ett bra resultat, säger Maria Toll.

Första september i år avträder kommunalråd Kent Larsson (M) från alla sina politiska uppdrag; ordförande och kommunalråd i kommunstyrelsen, ordförande i överförmyndarnämnden, ordförande i krisledningsnämnden, ledamot i Direktionen Skaraborgs Kommunalförbund, ägarombud i Kommuninvest ekonomisk förening samt ägarombud i Kommunassurans Syd Försäkrings AB.

Anledningen är den svåra tinnitus som han drabbades av för drygt två år sedan.

Kent Larssons (M) tomma plats täcks upp av centerpartisten Maria Toll till dess att M:s rekryteringsgrupp valt en ersättare.
Kent Larssons (M) tomma plats täcks upp av centerpartisten Maria Toll till dess att M:s rekryteringsgrupp valt en ersättare. Foto: Thomas Kühnel

– Det känns vemodigt på ett sätt och skönt på ett annat, just nu dånar det som en flygmaskin i huvudet.

– Det är ni och era företrädare här som har gjort att jag trivts så bra. Ett stort tack för våra samarbeten, sade Kent Larsson under måndagens kommunfullmäktige då hans uppsägelse godkändes.

Maria Toll är första vice ordförande i kommunstyrelsen och kommer att gå in som ersättare för Kent Larsson till dess att ett nytt kommunalråd har valts.

– Det är så klart svårt att fylla Kents skor, men jag ska göra det på mitt sätt. Jag hoppas att Moderaterna gör sin rekryteringsprocess grundligt så att det blir ett bra resultat, säger Maria Toll.

Maria Toll kommer under den period hon tar över Kent Larssons poster att få heltidsarvode.

Artikeltaggar

CenterpartietGrästorpGrästorps kommunKent LarssonKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMaria TollModeraternaPolitik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.