Hoppa till huvudinnehållet

20 personer vill stoppa projekt på Kinnekulle: ”Vår natur har ett egenvärde”

Publicerad:
Reporter Jens Fritzson
Jens Fritzson
jens.fritzson@nlt.se
I den tidigare slalombacken på Kinnekulle kan det eventuellt bli flowleder för cykling samt en pumptrackbana.
I den tidigare slalombacken på Kinnekulle kan det eventuellt bli flowleder för cykling samt en pumptrackbana. Foto: Jens Fritzson

I höst kommer beslutet om det blir en satsning på nya aktiviteter i Kinnekullebacken. I ett brev till kommunstyrelsen i Götene vädjar 20 närboende att politikerna ska säga nej.

De boende menar att anlagda cykelleder och en pumptrackbana i den tidigare slalombacken kommer innebära ännu tätare biltrafik samt ökade ljudvolymer och störningar i området.

”Utveckling för politikerna i kommunen är många gånger detsamma som exploatering och kommersiella intressen. För oss innebär utveckling en hållbarhetstanke och där vår natur har ett egenvärde och där det inte enbart är ett utnyttjande. För de flesta av oss som bor här är naturen och lugnet det primära”, står det i skrivelsen.

Cykelleder och pumptrack i Kinnekullebacken – en vattendelare bland invånarna

De anser även att friluftslivet på Kinnekulle redan är tillgodosett, och hänvisar till att det finns en 4,5 mil lång vandringsled och flera olika anvisade cykelleder.

För ett par veckor sedan bjöd Götene kommun in allmänheten till en medborgardialog i Centrumhuset för att visa skisser och berätta mer om förslaget.

För närvarande pågår en fördjupad förstudie som väntas vara klar efter sommaren. Därefter ska kommunstyrelsen besluta om projektet ska förverkligas eller inte.

Artikeltaggar

Djur och naturGötene kommun (org)KinnekullePolitik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.