Hoppa till huvudinnehållet

LFK-profilen sågar sitt lag efter nya misslyckandet: ”Ingen karaktär”

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Gabrijel Matanovic var kritisk till hur hans LFK föll ihop mot Gauthiod.
Gabrijel Matanovic var kritisk till hur hans LFK föll ihop mot Gauthiod. Foto: Sören Turesson

Nej, Lidköpings FK.

Det gick inte den här gången heller.

– Vi hade, ursäkta språket, så jävla mycket fokus på annat, säger Gabrijel Matanovic, 31.

Det var en kritisk och lätt upprörd Gabrijel Matanovic, 31, som på fredagskvällen kom ut från omklädningsrummet och mötte upp NLT någon kvart efter slutsignalen. LFK hade då tappat 1-0 till 1-2 mot Gauthiod och därmed, återigen, misslyckats med att vinna ett derby.

– Jag är jäkligt besviken. Efter 1-1-målet, vi visade ingen karaktär. Det var gamnacke på gamnacke på gamnacke, säger ”Gabbe”.

Hur upplevde du slutfasen och jakten på en kvittering?

– Vi skapade inget. Vi hade, ursäkta språket, så jävla mycket fokus på annat, säger Gabrijel Matanovic och fortsätter:

– Vi hade fokus på domaren, på att deras spelare låg ner och på allt annat än att spela fotboll. Det kostade oss segern.

Sviten växer

En seger som ju hade varit så efterlängtad, med tanke på att det snart har gått nio år sedan LFK senast vann ett derby mot Gauthiod (8 augusti, 2014).

– Jag vet inte om vi har någon ångest i de här matcherna, över att vi inte har vunnit. Med tanke på förutsättningarna och vilka spelare som de saknar ska vi ju bara vinna det här, säger LFK-mittfältaren och fortsätter:

– Vi får smälta förlusten och gå igenom på måndag vad det var vi gjorde för del. Det här duger i alla fall inte, det duger verkligen inte.

Det ville sig inte för LFK, den här gången heller.
Det ville sig inte för LFK, den här gången heller. Foto: Sören Turesson

I och med förlusten har Lidköpings FK, som annars inlett säsongen överraskande starkt, nu två raka nollpoängare i den norra division 2-serien. I nästa omgång, även den på Framnäs, väntar bottenlaget Yxhult.

– Det var en missräkning i dag, absolut, men med tanke på förutsättningarna före säsongen så har vi ändå skrapat ihop ganska mycket poäng. Det får vi vara nöjda med, säger Gabrijel Matanovic.

Vars LFK får vänta till slutet av september innan nästa chans att vinna ett derby dyker upp.

15:e gången gillt då?

Läs också

Fakta

Derbysviten

2023:

LFK-Gauthiod 1-2

2022:

LFK-Gauthiod 1-1

Gauthiod-LFK 1-1

2021:

Gauthiod-LFK 5-0

LFK-Gauthiod 0-2

2020:

Gauthiod-LFK 2-1

2019:

Gauthiod-LFK 2-2

LFK-Gauthiod 1-1

2017:

LFK-Gauthiod 0-1

Gauthiod-LFK 4-0

2016:

LFK-Gauthiod 2-2

Gauthiod-LFK 3-1

2015:

Gauthiod-LFK 2-2

LFK-Gauthiod 1-4

2014:

LFK-Gauthiod 2-1 (8 augusti)

Fakta

Fotboll

- Div 2 norra Götaland -

Lidköpings FK-IK Gauthiod

1-2 (1-0)

1-0 Olle Norstedt Johansson (11), 1-1 Daniel Kolo (48), 1-2 Anton Hellborg (59).

Varningar, LFK: Hugo Eriksson (34), Gabrijel Matanovic (34), Marc Agerborn (63), Jonatan Larsson (80). Gauthiod: Halid Zekovic (29), Oscar Fransson (37).

Domare: Ludvig Hallström.

Publik: 504.

LFK (4-2-3-1): Didrik Torstensson - Olle Norstedt Johnsson, Alfons Thörn, Gustav Hellman, Simon Gustavsson - Hugo Eriksson, Jonatan Larsson (83) - David Lidholm (69), Gabrijel Matanovic (69), Marc Agerborn - Kristijan Nikolla.

Avbytare: Nils Jakobsson (69), Ludwig Svensson (69), Emil Angerfeldt (83), Nils Westman, ,Aleksandar Tasevski, Oliwer Östlind, Joel Thorstensson.

Gauthiod (5-4-1): Niklas Eriksson - Erik Lundmark, Mahdi Abdallah, Wiktor Wersén, Arvid Bergman, Halid Zekovic (86) - Anton Hellborg (83), Oscar Fransson, Alkeo Qeraj, Ludvig Sundberg (61) - Daniel Kolo.

Avbytare: Jacob Berg (61), Pelle Ödlund (83), Emil Jensen (86), Anton Larsson, Felix Ekblad, Oskar Björsgård, Alfred Larsson (mv).

Artikeltaggar

FotbollFramnäsGabrijel MatanovicIK GauthiodLidköpingLidköpings FK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.