Hoppa till huvudinnehållet

Politiska styret fick med sig SD i badhusfrågan: ”Går vidare med plan B”

Publicerad:
Alternativ B - en placering av badhuset vid Vänermuseet fick flest röster i kommunstyrelsen. Nu väntar utredning av strandskydd och miljörisker.
Alternativ B - en placering av badhuset vid Vänermuseet fick flest röster i kommunstyrelsen. Nu väntar utredning av strandskydd och miljörisker.

Med stöd av V och SD går det politiska styret i Lidköping vidare med plan B.

Det vill säga: nu utreds en placering av nytt badhus strax öster om Vänermuseet.

Styret där liberaler, moderater och kristdemokrater ingår, har ingen egen majoritet i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige, och kan därför inte utgå ifrån att deras förslag går igenom.

I frågan om badhusets placering finns det ett stort motstånd från framför allt S och C.

Dessa partier vill hålla sig till den ursprungliga planen med ett badhus vid Framnäs utomhusbad (alternativ A, reds. anm.) och kritiken är stor mot minoritetsstyret över att man rivit upp den planen.

Under kommunstyrelsen fick de anse sig besegrade i frågan då SD och V slöt upp runt att fortsatta undersöka alternativ B, det vill säga en placering strax öster om Vänermuseet och strax bakom IP Framnäs.

– Vi går vidare med plan B, säger Ulrika Gartman Blom (M).

Minst dåligt

SD som inte alls velat ha badhuset vid Framnäs motiverar stödet till M, L och KD med att de nu väljer det bättre alternativet av tre.

– Vi har fått vika oss och plats A (vid utomhusbadet reds. anm.) är det sämsta av alla. Plats B är helt enkelt det minst dåliga, säger Tomas Persson (SD).

Först efter en utredning av strandskyddet och riskerna med närheten till industrin kan kommunstyrelsen besluta om platsen ska bli föremål för en ny detaljplan för badhus.

En politisk styrgrupp som framöver ska förbereda frågor runt badhuset inför kommunstyrelsen och det ska även undersökas om projektet lämpar sig för att drivas i bolagsform.

I väntan på nytt badhus vittrar det gamla sönder: ”Uppdraget är att lappa och laga”Här vill det politiska styret att badhuset i Lidköping ska ligga – anklagas för seg styrning
Sverigedemokraterna genom Tomas Persson valde det alternativ som de anser är minst dåligt. De förespråkar egentligen badhus vid Idrottens hus.
Sverigedemokraterna genom Tomas Persson valde det alternativ som de anser är minst dåligt. De förespråkar egentligen badhus vid Idrottens hus. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

BadanläggningarFramnäsKommunfullmäktigeKommunstyrelsenKristdemokraternaLidköpingPolitikSverigedemokraternaTomas PerssonUlrika Gartman BlomVänermuseet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.