Polisens genombrott – två unga män misstänks för nattens fräcka bilstöld

Publicerad:
Bilden är en arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan i 65-årsåldern låg och sov när någon bröt sig in i bostaden. Tjuvarna kom bland annat över ett par bilnycklar och körde sedan därifrån med kvinnans bil.

Senare på fredagen påträffades två unga män som frihetsberövades av polisen. Båda misstänks nu för dubbla brott.

Det var vid 08.50-tiden som den drabbade kvinnan i 65-årsåldern kontaktade polisen och berättade att hon utsatts för en inbrottsstöld. Händelsen ska ha skett i kvinnans bostad på Solhagsvägen i Lidköping någon gång under natten till fredagen.

Enligt polisen ska kvinnan ha sovit i bostaden samtidigt som inbrottet ägde rum, men inte märkt att några gärningspersoner tagit sig in.

– Det verkar som att de kommit in genom en dörr på baksidan av fastigheten, men det finns inga synliga brytmärken. Tjuvarna har kommit över en bilnyckel, bilen som stod parkerad utanför bostaden, en dator samt en bankdosa, säger Jens Andersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Enligt polisen sticker inte fordonet i sig ut på något anmärkningsvärt sätt.

Under fredagsförmiddagen skickades tekniker till bostaden för att genomföra en brottsplatsundersökning.

– Förhoppningsvis hittar vi spår som kan leda oss till en eller flera gärningspersoner, säger Jens Andersson.

Bilen påträffades

Den stulna bilen blev utlarmad och poliser i Lidköping ombads att hålla ögonen öppna. Vid 11.30-tiden fick en patrull syn på bilen i Margretelundsområdet.

– Under tiden vi står och kontrollerar fordonet kommer två män gående mot bilen. De har både bilnyckeln och det stulna godset på sig, säger Patrik Holm, stationsbefäl på Lidköpingspolisen, och fortsätter:

– En 18-årig man grips misstänkt för inbrottsstöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den andra mannen är 17 år och togs endast med till förhör innan han släpptes på fri fot. Det är lite andra regler som gäller för brottsmisstänkta under 18 år. Den yngre mannen är dock misstänkt för samma brott.

Senare valde åklagare att anhålla den 18-årige mannen – på sannolika skäl misstänkt för inbrottet och bilstölden.

Den drabbade kvinnan ska senare ha fått tillbaka såväl bilen som det övriga godset.

– Det verkar inte som att det uppstått några skador eller liknande på bilen. Hon är förstås väldigt nöjd med att ha fått tillbaka sina tillhörigheter, säger Patrik Holm.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättInbrottJens AnderssonLidköpingSolhagsvägenStölderTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare