Man överfallen med kniv av tonårspojke: ”Träffade i magen och närmare hjärtat”

Publicerad:
En tonåring från Vara kommun åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för grov misshandel. Bilden har ingen koppling till ärendet.

En man skulle konfrontera en tonåring som haft en konflikt med en annan pojke. Sekunder senare springer mannen tillbaka till den bil han anlänt i – blodig och med två knivhugg i magen.

Nu åtalas en tonårspojke från Vara för grov misshandel.

Det var den 17 februari i år som polisen larmades om knivskärning i Grästorp, men det visar sig att offret tagit sig till Grästorp för att möta upp ambulansen. Överfallet skulle dock ha inträffat på Ica-parkeringen i Nossebro tidigare samma kväll.

Offret är en man i 25-årsåldern, som tagit sig till parkeringen för att samtala gällande en konflikt mellan en tonårskille och en annan pojke som är bekant med mannen.

Brottsoffret kommer till platsen med bil, lämnar sina vänner och går ett 50-tal meter för att konfrontera tonåringen som har med sig en kompis.

”’Fan det får vara slut på det här nu’ sa jag till dem när jag kom fram”, berättar brottsoffret i förhör.

Då känner mannen hur det hugger till i magen.

”Jag fick ett hugg som gjorde ordentligt ont”, säger han.

Enligt mannen håller han i pojken medan ytterligare ett hugg utdelas.

”Ett hugg träffade i magen och ett närmare hjärta men vet inte i vilken ordning huggen tog. Det var bara några sekunder mellan de två huggen”, berättar mannen i förhör.

Han lyckas springa tillbaka till bilen och lämna platsen.

Hävdar självförsvar

Nu åtalas en av tonåringarna vid Skaraborgs tingsrätt för grov misshandel. Pojken, som är hemmahörande i Vara kommun, förnekar brott.

Initialt påstår han att en annan person ska ha angripit mannen, men i senare förhör ändrat sin historia och att det istället handlat som självförsvar.

Enligt tonåringen ska mannen ha lyft upp honom i kragen att han inte kunde andas.

”Jag högg honom i magen. Jag var rädd. Han är ju vuxen och mycket större än mig. Jag visste inte vad jag skulle göra”, säger tonåringen i förhör.

Under utredningens gång har det gjorts två motanmälningar gällande misshandel där den tilltalade och en annan tonårspojke varit målsägande. Dessa ärenden har dock lagts ner av förundersökningsledaren.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFörhörGrästorpHotMisshandelNossebroSkaraborgs tingsrättVara kommun

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare