Tre barn inblandade i trafikolycka utanför Skara – kvinna till sjukhus

Publicerad:
Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Fem personer – varav tre barn – var inblandade i en trafikolycka i höjd med Dagsnäs säteri i Skara kommun på onsdagen. En kvinna i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

Under räddningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningarna.

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid 11.50-tiden på onsdagen. Två personbilar var inblandade i händelsen på länsväg 184 mellan Skara och Falköping.

– Det rör sig om en påkörningsolycka, där den ena bilen kört in i den andra bakifrån, säger Ola Åström, teamledare på SOS händelseinformation, vid en tidig kontakt.

Fem personer drabbades i olyckan, varav tre barn.

– Alla personer har kommit ur bilarna och det verkar som att det rör sig om lindriga skador, säger Ola Jakobsson, vakthavande befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg, vid 12.30-tiden.

Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen, berättar att en kvinna i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. De tre barnen i bilen klarade sig oskadda.

– Kvinnan klagade på nacksmärtor, men det ska ha varit av förhållandevis lindrig art. Det var samma kvinna som hade tre barn i bilen. Föraren av den andra bilen, en man född 1976, klarade sig oskadd, säger Carlbom.

Enligt polisen ska kvinnan ha varit i färd med att svänga vänster in på en mindre väg. Hon fick dock mötande trafik och blev stillastående på vägen en tid. Mannen i den bakomvarande bilen hann inte uppmärksamma bilen och körde in i den.

– Det är kvinnan som är misstänkt i ärendet, men vilken rubricering som skrivs är lite oklart, säger Henrik Hedberg, inre befäl på Lidköpingspolisen.

Utöver polispatruller skickades tre enheter från räddningstjänsten till platsen. Även ett par ambulanser tillkallades.

Vid 12.10-tiden kom besked att räddningstjänsten spärrat av vägen i båda riktningarna och att totalstopp rådde vid olycksplatsen. Vid 12.45-tiden hade vägen öppnats i sin helhet igen.

En av bilarna ska ha hamnat i diket medan den andra delvis blockerade ena körbanan. Båda fordonen behövde bärgas från platsen.

Artikeltaggar

Ola ÅströmOlyckorOlyckor och katastroferSkaraSkara kommunSOS AlarmTrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare