Sommar på bryggan gör comeback – artisterna som gästar Lidköping

Publicerad:
Amelia Skogfält är en av artisterna som gästar Sommar på bryggan.

Fyra kvällar i juli blir det musikunderhållning av unga artister i centrala Lidköping när Sommar på bryggan gör comeback.

Först på programmet står en hyllning till John Mayer.

På tisdagskvällarna i juli kommer fyra unga artister uppträda på bryggan nedanför Stadshotellet i Lidköping.

Detta inom ramen för arrangemanget Sommar på bryggan, som genomfördes för första gången år 2017. Efter uppehåll på grund av pandemin är man nu tillbaka.

– Det känns kul att kunna låta lokala förmågor spela från en bra scen och spelningarna brukar alltid dra ganska mycket publik, säger Mauritz Petersson som står bakom arrangemanget på uppdrag av Lidköpings kommun.

Ludwig Junglätt.
Ludwig Junglätt.

Först ut (4 juli) är Ludwig Jungslätt som bjuder på en hyllningskonsert till John Mayer. Ludwig härstammar från Lidköping och har de senaste somrarna varit ute och spelat egenskrivna låtar och covers runtom om i Västra Götaland.

Näst på programmet (11 juli) står Amelia Skogfält. Amelia, som bor i Skövde, är en singer songwriter som brinner för countrymusik, vilket tydligt hörs i hennes egna låtar.

Erik Timmerjö.
Erik Timmerjö.

Erik Timmersjö, ursprungligen från Nossebro, står för den tredje spelningen (18 juli). Erik har utövat musik i större delen av sitt liv och numera frilansar han som trubadur. Klassiska hits på löpande band utlovas.

Klassiska hits

Sommar på bryggan avslutas med Stina Orrbén (25 juli). Stina är från Lidköping och har hållit på med musik på hobbynivå sedan barnsben. Hennes främsta instrument är sång men hon kompar även sig själv på gitarr och piano.

Hon kommer att bjuda på klassiska svenska pophits från till exempel Håkan Hellström och ABBA, blandat med egenskrivna låtar.

Sommar på Bryggan arrangeras av kultur och fritid i samarbete med Petersson Production event.

Stina Orrbén.
Stina Orrbén.
Fakta

Sommar på bryggan

4 juli: Ludwig Jungslätt.

11 juli: Amelia Skogfält.

18 juli: Erik Timmersjö.

25 juli: Stina Orrbén.

Artikeltaggar

Lidköpings kommunMusik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare