Hoppa till huvudinnehållet

Glamouren intog Stadt – försmak av modeveckan: ”Det är statement-kläder”

Publicerad:
Linn Brask och Kajsa-Thyra Mathiasdotter, som studerar design på Axevalla folkhögskola, gästade ministarten av modeveckan LDKPN Fashion Week.
Linn Brask och Kajsa-Thyra Mathiasdotter, som studerar design på Axevalla folkhögskola, gästade ministarten av modeveckan LDKPN Fashion Week. Foto: Sören Turesson

LDKPN Fashion Week är cirka tre månader bort.

Men glamour har inte tid att vänta.

Under onsdagskvällen fick designers, modeller, modeskapare och företagare som samlats på Stadt en försmak av veckan kommer innebära.

– Vi kände att det var dags att kicka igång eventet på riktigt, säger Victor Rojas, en av initiativtagarna.

Flera månader återstår innan bland annat erkända modeskapare och föreläsare intar Lidköping under LDKPN Fashion Week som arrangeras mellan den 21 och 26 augusti.

Men evenemanget är i stort sett redan igång i och med onsdagens informations- och sponsorgala på Stadshotellet i Lidköping som bland annat gästades modeskapare, modeller och företagare.

– Det är för att alla ska få en känsla för vad komma skall i augusti, säger Victor Rojas.

Victor Rojas, en av initiativtagarna, kände att det var dags att dra igång projektet på allvar.
Victor Rojas, en av initiativtagarna, kände att det var dags att dra igång projektet på allvar. Foto: Sören Turesson

Minievent

Kvällen blev ett minievent av vad veckan kommer att erbjuda, bland annat en mindre modevisning. Även artisten och låtskrivaren Linda Sundblad, som kommer vara konferencier under modeveckan, deltog vid evenemanget.

– Vi kände att det var dags att kicka igång eventet på riktigt, att det inte bara är prat utan att det är verkligt, säger Victor Rojas.

Waxio Sheku och skräddaren Zaky Ajma från Hässleholm var två av modeskaparna som sökt sig till Lidköping. De representerar Strng wmn.

– Det är ett märke där vi vill använda design och mode för att prata och lyfta upp jämställdhet och jämlikhet i vårt samhälle, säger Waxio Sheku.

– Det är statement-kläder. Det är mer än bara kläder, fortsätter han.

Flera modeskapare kommer gästa Lidköping i augusti, bland annat Waxio Sheku och Zaky Ajma som representerar märket Strng wmn.
Flera modeskapare kommer gästa Lidköping i augusti, bland annat Waxio Sheku och Zaky Ajma som representerar märket Strng wmn. Foto: Sören Turesson

Ett av bidragen

Under augustiveckan kommer flera modevisningar genomföras.

Plagg från Strng wmn är ett av bidragen.

– Vi kommer visa våra kollektioner, kläder och design. De kläder vi har från Strng mwn är kläder man använder dagligen, men kläderna vi visar då ska man inte använda dagligen, säger Waxio Sheku och skrattar.

Fashion för hela slanten – modevecka till Lidköping: ”Ska bli en wow-känsla”
Karoline Lenhult, som är sist ut med sina kreationer från Kueen på modeveckan, minglade tillsammans med Petter Skantze.
Karoline Lenhult, som är sist ut med sina kreationer från Kueen på modeveckan, minglade tillsammans med Petter Skantze. Foto: Sören Turesson
Artisten, låtskrivaren, modellen och programledaren Linda Sundblad, till höger i bild, kommer vara konferencier under modeveckan.
Artisten, låtskrivaren, modellen och programledaren Linda Sundblad, till höger i bild, kommer vara konferencier under modeveckan. Foto: Sören Turesson
En presentation av LDKPN Fashion Week.
En presentation av LDKPN Fashion Week. Foto: Sören Turesson
Modeller, modeskapare och företagare gästade galan.
Modeller, modeskapare och företagare gästade galan. Foto: Sören Turesson
En modevisning i miniformat.
En modevisning i miniformat. Foto: Sören Turesson

Artikeltaggar

ArtisterDesignHässleholmKläderLåtskrivandeLidköpingLinda SundbladMusikSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.