Efter tennisstjärnans raseriutbrott – Ymer diskad och utbuad

Publicerad:
Mikael Ymer. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mikael Ymer stod för ett rejält raseriutbrott i ATP-turneringen i Lyon. Svensken diskades efter att ha slagit sönder domarstolen i åttondelsfinalen.

Tennisstjärnan Mikael Ymer tappade sin serve vid ställningen 5–5 i första set mot fransmannen Arthur Fils.

Då tappade Ymer huvudet fullständigt.

Med tre slag slog han racketen med full kraft mot ena sidan av domarstolen, som fick ett stort hål i en reklamskylt. Publiken buade ut Ymer som, efter att ha satt sig på sin stol, fick beskedet att han hade spelat färdigt.

Ymer diskades för osportsligt uppträdande och lämnade gruset till ytterligare burop från åskådarna i Lyon.

En förvånad Arthur Fils kunde lite senare ge en segerintervju inför hemmapubliken.

– Det är lite konstigt, det är första gången det händer mig. Han är en bra spelare och en bra vän, men jag vet inte vad som hände. Han kanske var lite nervös, men jag är nöjd med mitt spel fram till 6–5 och ser fram emot nästa omgång, säger 18-åringen efter att ha blivit vittne till Ymers vredesutbrott.

Mikael Ymer är kvalificerad för Franska öppna som inleds nästa vecka, årets andra grand slam-turnering.

Artikeltaggar

Sport

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare