Blygsam placering för femstjärniga campingen i ny mätning: ”Vill alltid vara bäst”

Publicerad:
Kronocamping i Lidköping placerar sig på 15:e plats i en lista om de populäraste campingarna i Sverige. Foto: Copyright Daniel Strandroth

Kronocamping i Lidköping landar på 15:e plats när husvagn.se listar de mest populära campingarna i Sverige.

– Vi strävar hela tiden efter att vara bäst, men självklart skulle vi kunna utveckla vår anläggning mer, säger Pernilla Söderström som driver campingen.

Sajten husvagn.se har nyligen redovisat en lista över de 25 populäraste campingarna i Sverige – och femstjärniga Kronocamping hamnar på 15:e plats. Listan baseras på hur besökarna på sajten har klickat från 1 maj 2022 till 1 maj 2023. Därefter har campingarna rangordnats.

Pernilla Söderström, som driver Kronocamping, lägger inte någon större vikt vid resultatet.

– Vi är inte särskilt stora annonsörer på husvagn.se och syns mer sällan där. I stället marknadsför vi oss hårdare på camping.se – som också är vår branschorganisation. Där vann vi förstapris över den mest populära campingen så sent som i fjol. Jag vill också minnas att vi prisats av husvagn.se tidigare också, säger Pernilla Söderström.

Pernilla Söderström menar att campingen i Lidköping hamnat på en bättre placering i andra mätningar.
Pernilla Söderström menar att campingen i Lidköping hamnat på en bättre placering i andra mätningar. Foto: Sören Turesson

”Kan utveckla mer”

Pernilla Söderström menar att man ska ta den här typen av undersökningar med en nypa salt. I undersökningen har inte anläggningen i sig bedömts och den visar inte heller kundomdömen i stort eller hur många bokningar som inkommit.

– Vi strävar hela tiden efter att vara bäst, men självklart skulle vi kunna utveckla vår anläggning mer. Bland annat hade vi gärna satsat mer på utomhusaktiviteter, en egen pool på området samt bygga större och bättre servicehus. Problemet är att vi inte har så mycket mer yta att röra oss på. Vi har blivit mer trångbodda med åren, säger Pernilla Söderström.

Hon fortsätter:

– Jag vet att våra kunder generellt är mycket nöjda, vilket också märks på de undersökningar som vi själva håller i. När det kommer till service och bemötande är jag övertygad om att vi ligger i topp sett till alla campingar i Sverige.

På husvagn.se toppar Destination Apelviken i Varberg listan som den mest populära campingen, tätt följd av First Camp Råå Vallar i Helsingborg samt Hafsten resort i Uddevalla.

Bert Karlsson.
Bert Karlsson. Foto: Roland Svensson

Bert inte helt nöjd

En som ifrågasatt listan är Skaraprofilen Bert Karlsson vars Ursand resort och camping i Vänersborg hamnar på 14:e plats. Bert har hela tiden haft målsättningen att driva Sveriges bästa camping.

– Vi har lagt hundra miljoner kronor hittills på det här och det är klart att det måste ge något resultat. Vi har sju lekplatser och det är ingen annan camping som har det. Vi är barnfamiljernas och hundarnas paradis, så jag hoppas att vi går uppåt på den listan sen, säger Bert Karlsson till TTela.

Artikeltaggar

Bert KarlssonCampingHelsingborgHus och hemLidköpingVarberg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare