Hoppa till huvudinnehållet

Ung kvinna voltade av vägen efter festnatt: ”Min enda inställning var att ha roligt”

Publicerad:
Reporter Christoffer Dunälv
Christoffer Dunälv
christoffer.dunalv@nlt.se
En kvinna i 20-årsåldern satte sig bakom ratten efter att ha festat hela natten och voltade av vägen. Nu åtalas hon för grovt rattfylleri.
En kvinna i 20-årsåldern satte sig bakom ratten efter att ha festat hela natten och voltade av vägen. Nu åtalas hon för grovt rattfylleri. Foto: Polisen

Den unga kvinnan hade festat hela natten när hon satte sig bakom ratten.

Färden fick dock ett abrupt slut utanför Vara i samband med att hon voltade ut på en åker.

Nu åtalas kvinnan för grovt rattfylleri.

Det var den 21 november förra året som polisen larmades om att en bilist kört av vägen i höjd med Arentorp i Vara kommun. När patrullen och ambulansen anländer till platsen anträffas en bil på taket ute på en åker samt en kvinna i 20-årsåldern.

Det råder omfattande halka och flera av däcken på olycksbilen saknar dubb.

Kvinnan visar sig dessutom ha cirka 1,4 promille i blodet, det vill säga 0,4 promille över gränsen för grovt rattfylleri.

Initialt nekar kvinnan till misstankarna, men i senare förhör erkänner hon brott.

Flera av däcken saknade dubb.
Flera av däcken saknade dubb. Foto: Polisen

Festnatt

Kvinnan, som är hemmahörande i Piteå, berättar att hon festat hela natten hos en kille i Essunga och även tagit en återställare på morgonen.

”Jag hade nog hög tolerans så jag kände inte att jag var så påverkad som jag var. Jag skulle pröva hans bil, den var bakhjulsdriven, det hade jag inte kört förut. Det hade väl försvunnit lite konsekvenstänk”, säger kvinnan i förhör.

Hon beger sig ut med bilen och tar sikte på Vara för att köpa något att äta, men voltar av vägen i samband med en kurva.

Förhörsledaren frågar hur kvinnan tänkte när hon satte sig i bilen och körde trots alkoholintaget.

”Alltså, jag tänkte inte så mycket egentligen. Min enda inställning var att ha roligt och att det kommer att gå bra. Jag blev chockad när det hände”, säger hon.

”Alltså, eftersom jag hade druckit så tog det bort lite. Jag tänkte nog inte. Jag var lite avdomnad. Hade bara fokus på att köra och fixa mat”, säger kvinnan också.

Missbruk

Nu åtalas hon vid Skaraborgs tingsrätt för grovt rattfylleri.

”Jag erkänner och skäms. Det är skämmigt som tusan. Det kändes så jäkla onödigt”, säger kvinnan i förhör.

Hon har efter olyckan behandlats för sitt alkoholmissbruk.

Artikeltaggar

ArentorpBrottBrott, lag och rättFörhörPiteåRattfylleriVara kommunÅtal

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.