Efter planeringskaos – LFK dök inte upp till cupmatchen: ”Känner oss överkörda”

Publicerad:
Det blir inget mer DM-spel för Felix Stenström och hans LFK. Foto: Sören Turesson

Lidköpings FK:s DM-äventyr är över.

Det är det efter ett planeringskaos av den värre sorten.

– Vi tycker att vi har blivit överkörda, säger LFK-tränaren Jakob Matanovic.

– Det är väldigt tråkigt att det ska landa i det här, säger Niclas Krantz, distriktschef på Västergötlands fotbollförbund.

Att gå igenom alla turer kring det tänkta DM-mötet (1/16-delsfinal) mellan division 4-klubben Trollhättans FK och division 2-klubben Lidköpings FK är inte enkelt, men för att göra en lång historia kort så har klubbarna, i samspråk med Västergötlands fotbollförbund, ända sedan påskhelgen försökt få till ett lämpligt speldatum.

Utan att lyckas.

– Det har dribblats med många datum där antingen LFK eller VFK har tyckt att det blivit för tight. Till slut satte VFF ett datum som var, utifrån förutsättningarna, det sista datumet att spela på, säger Niclas Krantz.

Det datumet var den 22 maj (i måndags), men då valde Lidköpings FK att inte dyka upp.

– LFK har inte sagt att de lämnar wo, utan de har valt att inte spela matchen, men skillnaden blir ju hårfin. Väljer de att inte spela så kommer det att landa i ett wo, säger Niclas Krantz och fortsätter:

– Det är givetvis jättetråkigt att det ska bli så här, det är ju det sista vi vill. Vi försöker att vara ute tidigt med datumen för när matcherna ska spelas, så att det går att planera in i kombination med seriematcherna.

”Överkörda”

Vad Lidköpings FK tycker i frågan? När huvudtränaren Jakob Matanovic ger sin bild av händelseförloppet är det skildrat med en viss kritik mot förbundet.

Jakob Matanovic är tränare i Lidköpings FK.
Jakob Matanovic är tränare i Lidköpings FK. Foto: Sören Turesson

– I en serie eller cup av det här slaget borde alla lag ha någorlunda lika villkor. Vi tycker att vi har blivit överkörda i det här, då det har funnits datum där det har gått att spela, säger Jakob Matanovic och fortsätter:

– Vi har gjort allt vi har kunnat och känner oss trygga i de beslut vi har tagit.

Niclas, kan ni förstå att LFK är besviket på utfallet?

– Ja, det kanske vi kan. Det borde ha tagits ett beslut tidigare, som man förhållit sig till. Vi vill ju möta föreningarna, säger VFF:s distriktschef.

Syrianska vidare

För LFK:s del är cupäventyret, efter alla de här turerna nu över, men desto bättre i DM går det för en annan Lidköpingsklubb. Det då Syrianska på måndagskvällen tog en fin skalp när laget slog ut division 2-klubben Vänersborgs FK.

Syrianska, till vardags i division 4, vann utslagsmötet med 2-1 efter att Joseph Enete Kosisochukwo avgjort matchen i förlängningen.

I åttondelsfinalen väntar division 3-klubben Dalstorps IF på hemmaplan.

Artikeltaggar

FotbollJakob MatanovicLidköpings FKSyrianska FK LidköpingTrollhättans kommunVänersborgs FKVärnamo FKVästergötlands fotbollförbundVästra Götalands län

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare