Hoppa till huvudinnehållet

Klart med Naturpasset i Skara – 25 kontroller väntar

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se
Naturpasset är 25 kontroller i skog och mark i Petersburgsområdet i Skara. Bilden är dock från ett annat tillfälle.
Naturpasset är 25 kontroller i skog och mark i Petersburgsområdet i Skara. Bilden är dock från ett annat tillfälle. Foto: Thomas Kühnel

Nu finns 25 kontroller att söka efter utplacerade i Petersburgs friluftsområde.

Med hjälp av karta och kompass blir de lättare att hitta när IK Gandvik satt ut Naturpasset för i år.

Nu är kontrollerna till årets Naturpasset på plats i Petersburgsområdet söder om Skara. I år är det 25 kontroller i varierande svårighetsgrad som deltagarna kan besöka under perioden 15 maj-15 augusti. Priser kommer att delas ut bland deltagarna som fyller i och lämnar in sitt startkort.

För den som vill finns också möjlighet att delta i Naturpassets fototävling genom att registrera kodbokstäverna från de kontroller man besökt och lägga upp en bild på temat ”den vackraste kontrollpunkten”.

Det gäller att hitta rätt bland träd och buskar.
Det gäller att hitta rätt bland träd och buskar. Foto: Sören Turesson

Ingen tävling

Naturpasset i sig är ingen tävling utan deltagare tar sig ut i skog och mark när det passar och orienterar sig fram till så många kontroller man vill i sin egen takt.

Naturpasset finns att köpa på Skara kontaktcenter i Stadshuset och på Vilanbadet.

Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Dessa kontroller finns vanligtvis i naturen under hela sommarhalvåret. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna. Deltagarna behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

I Skara arrangeras aktiviteten av IK Gandvik.

naturpasset i lysvik
naturpasset i lysvik Foto: Karina Johansson
Framtiden för Petersburg har spikats – föreningar och kommun överensEfter branden – orienterarna gick samman: ”Fått otroligt mycket ryggdunkningar”

Artikeltaggar

CyklarDjur och naturIK GandvikNaturNaturpassetSkaraSkogVilanbadet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.