Hoppa till huvudinnehållet

Polisens gruppchef om misstänkta mordet: ”Offret död när vi kom dit”

Publicerad:
På måndagsförmiddagen befann sig hundförare från polisen för att söka efter spår från lördagskvällens misstänkta mord i Götene kommun.
På måndagsförmiddagen befann sig hundförare från polisen för att söka efter spår från lördagskvällens misstänkta mord i Götene kommun. Foto: Thomas Kühnel

En yngre man i Götene kommun misstänks ha dödat en bekant i 55-årsåldern under lördagskvällen. Enligt polisen uppvisade offret inga livstecken när patrullerna anlände.

– Det lutar åt att jag kommer att begära mannen häktad under tisdagen, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

En yngre man misstänks för mord, alternativt dråp, efter att en man i 55-årsåldern påträffats död på en gård i Götene kommun under lördagen. Polis och ambulans larmades till platsen vid 20.30-tiden och när patrullerna anlände kunde den yngre mannen gripas. Han anhölls senare av åklagare.

– Alla inblandade personer var kvar på platsen och gripandet var odramatiskt, säger Magnus Karlsson, grupp för polisens grova brott-enhet i Skaraborg.

Polisen har tidigare berättat att en man och en kvinna i 55-årsåldern hamnat i en dispyt utanför en bostad. Den yngre mannen ska ha gått emellan och orsakat såpass allvarliga skador att mannen avled.

– När polis och ambulans kom fram var mannen redan död, berättar Magnus Karlsson.

I nuläget vill inte Karlsson precisera vilken typ av relation de inblandade personerna har.

– Det finns en relation och de är bekanta med varandra. Mer än så vill jag inte säga i nuläget.

Misstänkt mord i Götene kommun – ung man anhållen: ”Mycket kommer komma fram”
Polisens tekniker i färd med att undersöka brottsplatsen.
Polisens tekniker i färd med att undersöka brottsplatsen. Foto: Thomas Kühnel

Vad för typ av skador har mannen åsamkats?

– Det är ingenting som vi nämner i det här skedet av utredningen. Vi håller fortfarande förhör med intressanta personer och vi vill inte att någon av dessa ska kunna påverkas av vad man har läst i media. Därför kommer vi att vara väldigt återhållsamma med att lämna information i ärendet.

Det finns uppgifter om att ett tillhygge har använts, är det något som du kan bekräfta?

– Det är inget jag vill kommentera.

Har ni gjort några beslag?

– Det berättar jag inte heller.

Var det den misstänkte mannen själv som slog larm till SOS?

– Det vet jag faktiskt inte. Jag kan inte svara på det.

Magnus Karlsson, gruppchef för grova brott i Skaraborg.
Magnus Karlsson, gruppchef för grova brott i Skaraborg. Foto: Roland Svensson

Hundförare på plats

Under lördagskvällen spärrades ett stort område av och en kriminalteknisk undersökning har genomförts på gården. Under måndagsförmiddagen befann sig en hundförare från polisen för att söka ytterligare spår.

– Resultatet av den tekniska undersökningen är ingenting som vi har fått svar på ännu. Förhör med inblandade personer kommer att fortsätta. Inom kort kommer vi att summera de uppgifter som nått oss och sedan får åklagaren ta ställning till om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller inte.

Kammaråklagare Jenny Karlsson säger till NLT vid lunchtid på måndagen att hon ska fatta beslut om en eventuell häktningsframställan senare under dagen, alternativt under tisdagen.

– Just nu lutar det åt att det blir i morgon (tisdag). Jag har fram till klockan 11 på onsdag att fatta ett sådant beslut. Under tiden pågår sedvanliga utredningsåtgärder i form av brottsplatsundersökning och förhör, säger Jenny Karlsson.

I övrigt är åklagaren mycket förtegen om händelsen. På frågor om möjligt motiv till gärningen, om den misstänkte mannen erkänt dådet i förhör och vad de inblandade personerna har för relation upprepar Jenny Karlsson sina svar:

– Det är ingenting som jag kan gå in på.

Polisen har spärrat av ett större område runt den gård där det misstänkta mordet ägt rum.
Polisen har spärrat av ett större område runt den gård där det misstänkta mordet ägt rum. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

ÅklagareBrottBrott, lag och rättFörhörGötene kommunJenny KarlssonMagnus KarlssonMordSkaraborg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.