Hoppa till huvudinnehållet

Ung man anhållen – misstänks för mord: ”Mycket kommer komma fram”

Publicerad:
Under söndagen har platsen där det misstänkta mordet ägt rum spärrats av och utredningsåtgärder pågår.
Under söndagen har platsen där det misstänkta mordet ägt rum spärrats av och utredningsåtgärder pågår. Foto: Torbjörn Axelsson

Polisen larmades under lördagskvällen om ett bråk på en adress i Götene kommun. När patrullen anlände till platsen anträffades en avliden man.

En ung man greps och anhölls senare under natten, misstänkt för mord alternativt dråp.

Det var klockan 20.31 på lördagen som polisen larmades till en mindre ort i Götene kommun. Enligt larmet ska en man och en kvinna ha hamnat i bråk utanför en bostad, varpå en tredje person går emellan.

I samband med detta ska den tredje personen, en ung man, ha orsakat skador på mannen som kommit i gräl med kvinnan så denne avlider.

Vilken typ av våld det rör sig om är ännu okänt.

– Det finns en hel del som i nuläget är oklart vad gäller denna händelse. Mycket kommer att komma fram under utredningens gång, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

”Tidigt skede”

När patrullen anländer till platsen där mannen ska ha bragts om livet grips den misstänkte gärningsmannen. Klockan 01 natten mot söndag anhölls han, misstänkt för mord alternativt dråp.

Tidningen har varit i kontakt med Åklagarmyndigheten, som meddelar att man i nuläget inte kan gå ut med fler uppgifter på grund av utredningssekretess.

– Det är fortfarande i ett tidigt skede, säger jouråklagaren.

Även polisen är förtegna om händelsen.

– Vi har fått en talregel till oss, och den innebär att vi inte får uttala oss om händelsen i fråga, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Under söndagen har platsen där det misstänkta mordet ägt rum spärrats av och utredningsåtgärder pågår.

Det är i nuläget okänt vad som ligger bakom grälet samt de inblandade personernas relation till varandra.

Texten kan komma att uppdateras.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGöteneMord

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.