Hoppa till huvudinnehållet

Nya beskedet – publiken får dansa till Lasse Stefanz på Läckö: ”Varit många synpunkter”

Publicerad:
Reporter Julia Naskovic
Julia Naskovic
julia.naskovic@nlt.se
Lasse Stefanz, med sångaren Olle Jönsson i spetsen, kommer till Läckö Session i sommar.
Lasse Stefanz, med sångaren Olle Jönsson i spetsen, kommer till Läckö Session i sommar. Foto: Karin Törnblom

Den 12 augusti besöker Lasse Stefanz Läckö Sessions. Till en början uppgav Krall event, som står bakom konserterna, att det rådde dansförbud när bandet spelar – något man nu har ändrat på till publikens stora förtjusning.

För tredje året i rad anordnar Krall event Läckö Sessions – där man som publik ska känna sig nära artisten.

Tidigare i år stod det klart att Lasse Stefanz, dansbandet med bland annat superhiten De sista ljuva åren, kommer att uppträda vid Läckö slott den 12 augusti.

Bandet meddelade då att man efter 55 år hade självförtroende nog att uppträda inför sittande publik, då det till en början rådde dansförbud när det var dags för Lasse Stefanz att äntra Läckö Sessions scen. Men – nu kommer nya besked: det är okej att bjuda upp till dans.

Enligt Krall Event ska det vara påtryckningar från publiken som fått bolaget att tänka om och skapa en ny lösning.

– Vi måste vara efterkloka och inse att vi fattade det första beslutet för snabbt. Vi har precis beslutat att ändra oss och bygga en dansbana på 150 kvadratmeter med sjöutsikt, säger Fredrik Holmdahl på Krall Event i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det har varit många frågor och synpunkter. Nu blir det showkonsert för de som vill sitta ned, samt möjlighet att bjuda upp om man hellre vill göra det.

”Vi måste vara efterkloka och inse att vi fattade det första beslutet för snabbt”, säger Fredrik Holmdahl på Krall event.
”Vi måste vara efterkloka och inse att vi fattade det första beslutet för snabbt”, säger Fredrik Holmdahl på Krall event. Foto: Thomas Kühnel

"Sätta guldkant”

Klart sedan tidigare är att Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg kommer till Läckö i sommar.

Biljetterna till deras konserter sålde snabbt slut – men under fredagen släpps ytterligare biljetter till deras konserter. Det rör sig om 450 biljetter till Ingrossos konsert och 200 biljetter till Körbergs, meddelar eventbolaget.

FAKTA

Läckö Sessions 2023

30 juli: Tommy Körberg

12 augusti: Lasse Stefanz

19 augusti: Benjamin Ingrosso

Läs också

Artikeltaggar

Benjamin IngrossoKonserterLasse StefanzLäcköNöje/KulturSkådespelareTeaterTommy Körberg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.