Hoppa till huvudinnehållet

Jecko och Jessie showar i Skara med Järvheden: ”Garva åt sjuka skämt”

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se
Jecko och Jessie är med och underhåller på Tillsammansdagen.
Jecko och Jessie är med och underhåller på Tillsammansdagen. Foto: Jenny Jacobsson

Thomas Järvheden och Jecko och Jessie.

Det är några som bidrar på Tillsammansdagen i Skara 6 maj.

– Idén om en ”tillsammansdag” grundar sig i det arbete som pågår i kommunen med att bryta ofrivillig ensamhet och motverka psykisk ohälsa, säger initiativtagare Annika Kron.

Uppträdande med kända artister, lek och rörelse, ponnyridning, tipspromenad och mycket annat. Inte minst chansen att möta kommunens olika mötesplatser som varje dag arbetar för att bidra till det goda livet för kommunens invånare.

På lördagen den 6 maj anordnar Skara kommun Tillsammansdagen.

– Idén om en ”tillsammansdag” grundar sig i det arbete som pågår i kommunen med att bryta ofrivillig ensamhet och motverka psykisk ohälsa. Detta arbete pågår i flera olika projekt och processer, däribland den samverkan som sker mellan kommunen och kommunens olika mötesplatser, berättar Annika Kron som är initiativtagare till Tillsammansdagen.

Jecko och Jessie är med för att roa de yngre på Tillsammansdagen.
Jecko och Jessie är med för att roa de yngre på Tillsammansdagen. Foto: Jenny Jacobsson

”Rolig dag”

Skara stadshus kommer att vara kärnan för utställarna och på området runtomkring kommer aktiviteterna att avlösa varandra. Djäknesenen kommer att gästas av komiker och musiker Thomas Järvheden och alla barns favoritartister Jecko och Jessie.

– Förutom en riktigt rolig dag full med aktiviteter, hoppas vi att denna dag ska bidra till att kommuninvånarna får upp ögonen för vilka fantastiska möjligheter det finns i vår kommun för samvaro och gemenskap, fortsätter Annika.

Pernilla Magnusson, omsorgschef i Skara, inviger dagen som förhoppningsvis inte är lika mulen som när denna bild togs.
Pernilla Magnusson, omsorgschef i Skara, inviger dagen som förhoppningsvis inte är lika mulen som när denna bild togs. Foto: Sören Turesson

”Finns för varandra”

Tillsammansdagen invigs av omsorgens förvaltningschef Pernilla Magnusson.

– Mötesplatser där vi träffas och finns för varandra är viktigare än någonsin. Skaras mötesplatser har något för alla och denna dag finns möjligheter att få veta mer om dem, säger Pernilla.

Tillsammansdagen genomförs med stöd av Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Thomas Järvheden lovar att dra sjuka skämt när han kommer till Skara.
Thomas Järvheden lovar att dra sjuka skämt när han kommer till Skara. Foto: Pressbild

”Sjuka skämt”

Komikern och sångaren Thomas Järvheden firar dubbelt men har inga planer på att trappa ned. Under sitt 25:e år som artist drar hans kombination av komik och musik mer publik än någonsin. 25 år på scenen och 50 år i livet firas med den djärvaste turnén hittills.

– Just nu är livehumorn viktigare än nånsin. Det märks att publiken är trötta på mellanmjölkshumorn från ängsliga mainstreamkanaler. De vill garva åt sjuka skämt, åt grejer som kittlar och bränner till, säger Thomas Järvheden i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ArtisterKomikerMusikNöje/KulturPernilla MagnussonPsykisk ohälsaSkaraSkara kommunSparbanken SkaraborgSparbanksstiftelsen SkaraborgThomas JärvhedenVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.