Hoppa till huvudinnehållet

IBK:s glädjebesked – nyckelspelarna stannar

Publicerad:
Joel Flensén, längst till vänster, är en av nyckelspelarna som nyligen har förlängt sitt kontrakt med IBK Lidköping.
Joel Flensén, längst till vänster, är en av nyckelspelarna som nyligen har förlängt sitt kontrakt med IBK Lidköping. Foto: Sören Turesson

Joel Flensén, Mattias Olausson och Marcus Nilsson.

IBK Lidköping har fått positiva besked från sina nyckelspelare.

Dessutom har division 1-klubben gjort klart med sitt första nyförvärv.

Både Alfred Åkervall och Oscar Orrbén har valt att lämna IBK Lidköping för spel i division 2-klubben Skara IBK, vilket NLT har skrivit om tidigare. Två negativa besked för Lidköpingsklubben, förstås, men på senare tid har även de positiva nyheterna börjat trilla in.

Inte minst då såväl backen Joel Flensén, 30, som offensive Mattias Olausson, 34, och Marcus Nilsson, 32, har förlängt sina kontrakt över säsongen 2023/24.

”Med målsättningen att få till ett bättre lag kommande säsong så var givetvis detta besked viktigt då det hade varit svårt att ersätta Joel. Han behöver ingen närmare presentation precis utan vi nöjer oss med att vi är oerhört glada att han fortsätter”, skriver IBK på sin hemsida angående Joel Flenséns förlängning.

Lång tid i klubben

Hur mycket Mattias Olausson har betytt, och fortfarande betyder, för IBK Lidköping har nog de flesta koll på. Den 34-årige trotjänaren står noterad för totalt 506 poäng på 388 matcher i IBK-tröjan.

”Mattias blir lite som ett nyförvärv för oss i år igen då han kommer kunna träna regelbundet vilket hans jobbsituation omöjliggjorde förra säsongen. Det är vi såklart tacksamma för och hans rutin kommer tillföra mycket kommande säsong”, skriver IBK på sin hemsida.

Mattias Olausson är en notorisk målskytt för sitt IBK.
Mattias Olausson är en notorisk målskytt för sitt IBK. Foto: Sören Turesson

Dessutom har den gångna säsongens poängkung Marcus Nilsson förlängt sitt kontrakt.

”331 matcher och 483 poäng är han noterad för så vi kan lugnt säga att vi vet vad vi får ut av honom utöver rutinen”, skriver klubben om Marcus Nilssons förlängning.

En annan nyckelspelare, Andreas Granberg, 33, valde redan under säsongen att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med IBK. Dessutom har klubben fått signaturer från yngre spelare som Izak Nilsson, Melker Olsson, Joel Hasselström och Lucas Lundahl.

Nytt namn

Det första nyförvärvet? Han heter Adam Åberg och kommer närmast från spel i Lockerud Mariestad.

”Adam är forward, rightare och har sina bästa egenskaper i det offensiva spelet. Han kommer tillföra massor hos oss kommande säsong”, skriver division 1-klubben.

På minussidan har IBK Lidköping meddelat att Dennis Vallin-Lans har valt att lämna klubben, för att återvända till Skövde IBF. Dessutom ska Alexander Svensson testa på spel i allsvenska Fagerhult Habo.

På tränarsidan har Jonas ”Greken” Olsson kontrakt med IBK Lidköping även över säsongen 2023/24.

Efter tunga tiden – energiknippet tar sig an dubbla roller: ”Ser utvecklingen”Lämnar IBK Lidköping för Skara: "Det är dags att testa något nytt"

Artikeltaggar

FagerhultIBK LidköpingInnebandyJonas OlssonLockerudMariestadMedierNyförvärvSkara IBKSkövde IBFSociala medierSport

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.