Hoppa till huvudinnehållet

Medan du sov: Här är nattens händelser

Publicerad:
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.

En lugn natt i Skaraborg utan några större nyhetshändelser.

Sverige

En man som blev beskjuten i centrala delarna av Borlänge på onsdagskvällen har avlidit av sina skador. Han sköts då han befann sig i en bil, enligt polisen.

– Vi har säkrat spår efter skjutningen och vi har brottsplatsen – bilen – som är högintressant för oss, säger polisens presstalesperson Anders Dahlman till TT.

Det var strax efter klockan 19 som polisen larmades av flera vittnen om mannen. Han fördes till sjukhus, men hans liv kunde inte räddas.

Två män frihetsberövades under natten misstänkta för inblandning i mordet men släpptes på fri fot efter förhör.

– Utredningen får visa på vilket sätt de är inblandade, det är för tidigt säga någonting än, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Brottet rubriceras som mord. (TT)

En man i 20-årsåldern blev svårt skadad när han knivskars i en lägenhet i Örebro strax innan klockan 17 på onsdagskvällen.

Polis larmades till en adress på Väster i Örebro och när patrullen kom till platsen hittades mannen ensam med skärsår i övre delen av kroppen. Han ska också ha blivit slagen.

– En gärningsman ska ha lämnat platsen, och vi jobbar med att se vem den personen kan vara, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Hans skador ska vara allvarliga men inte livshotande.

Brottsrubriceringen är försök till mord. (TT)

Världen

Minst en person har dött och 15 personer har skadats i en rysk robotattack mot ett bostadskvarter i den ukrainska staden Mykolajiv natten mot torsdag, uppger lokala myndigheter.

"Omkring klockan 01 hörde invånarna i Mykolajiv fyra höga explosioner", skriver stadens borgmästare Oleksandr Senkevytj på Telegram.

"En av robotarna träffade ett höghus. Ytterligare en träffade ett privat hus", fortsätter han och tillägger att flera hem i staden är strömlösa efter attacken.

Mykolajiv ligger i södra Ukraina vid svarta havet, cirka 17 mil från den av Ryssland olagligen annekterade Krimhalvön.

Staden har utsatts för rysk beskjutning sedan det fullskaliga anfallskriget inleddes i februari förra året. (TT)

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ställde in sina planerade framträdanden under onsdagen och torsdagen av hälsoskäl.

På Twitter meddelade presidenten att han skulle vila i hemmet under onsdagen, på läkares inrådan. Han uttryckte samtidigt hopp om att kunna genomföra torsdagens program som planerat. Några timmar senare meddelade hans parti AKP att presidenten ställt in även torsdagens framträdanden, då han bland annat skulle inviga Turkiets första kärnkraftverk.

Erdogan fick avbryta en tv-intervju i tisdags kväll, och förklarade det med maginfluensa.

Den 69-årige presidenten för en intensiv kampanj inför valet om tre veckor. Huvudmotståndaren Kemal Kilicdaroglu, som leder det största oppositionspartiet CHP, önskade Erdogan god bättring på Twitter. (TT)

Artikeltaggar

Anders DahlmanBrott, lag och rättFörhörFrihetsberövadeMordMykolajivÖrebroPeter PerssonRättvise- och utvecklingspartietRecep Tayyip ErdoganSjukhusTurkietTwitter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.