Hoppa till huvudinnehållet

Camilla hyllas av personalen – nu kan hon prisas nationellt: ”Är positiv till nya idéer”

Publicerad:
Fritidschef Camilla Helander har blivit nominerad till ett ledarskapspris inom fackförbundet Vision.
Fritidschef Camilla Helander har blivit nominerad till ett ledarskapspris inom fackförbundet Vision. Foto: Elin Andersson

Camilla Helander har av personal inom Skara kommun nominerats till ett ledarskapspris.

Fritidschefen är en av tio chefer i hela Sverige som kan utses till Årets Chef i fokus 2023.

– Hon är positiv till nya idéer, är rättvis och tar tag i problem direkt, står det i motiveringen.

Årets Chef i fokus 2023 är ett pris om ledarskap som fackförbundet Visions tidning delar ut. I år kom ungefär 150 nomineringar in från medarbetare runt om i Sverige, och tio valdes ut som finalister.

En av dessa är Camilla Helander, 61 år från Skara. Hon arbetar som fritidschef i Skara kommun och ses ofta på Vilans fritidsområde med många järn i elden för aktiviteter och föreningsliv. Hon är den enda nominerade till detta pris från Skaraborg.

Camilla Helander i sorterartagen när det samlades in material till nyanlända flyktingar.
Camilla Helander i sorterartagen när det samlades in material till nyanlända flyktingar. Foto: Elin Andersson

”Förmånen att leda”

Förbundets tidning riktar sig till medlemmar inom chefs- eller personalpositioner inom exempelvis kommuner och pastorat. I deras artikel om Camilla framgår att hon försöker vara närvarande och följa upp både sina egna och medarbetarnas uppdrag.

– Var dig själv, tro på det du gör och förmånen att leda. Känn glädje att jobba i ett team, är Camilla Helanders bästa ledarskapstips.

Motiveringen som tagit henne till finalen lyder: "Camilla ser alla medarbetare. Hon är positiv till nya idéer, är rättvis och tar tag i problem direkt. Camilla är inte rädd att ta svåra beslut. Om hon tagit ett beslut som visar sig inte vara det bästa, har hon inte svårt att backa tillbaka och ändra."

Strömavbrottet i Skara tömde badet på gäster: ”Bra övning ändå”SSPF sätter ungdomen i centrum: ”Måste vara högst delaktiga i sitt eget liv”

Artikeltaggar

Camilla HelanderEkonomiFöreningslivNöje/KulturNomineringarSkaraSkara kommunTidningar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.