Hoppa till huvudinnehållet

Bommade allsvenskan – nu lämnar poängkungen IBK Lidköping: ”Stänger inga dörrar”

Publicerad:
Alfred Åkervall lämnar IBK Lidköping för att fortsätta karriären i Skara IBK.
Alfred Åkervall lämnar IBK Lidköping för att fortsätta karriären i Skara IBK. Foto: Sören Turesson

IBK Lidköping sköt bom i kvalet till allsvenskan.

Nu lämnar poängkungen Alfred Åkervall, 23, klubben.

– De har förståelse. De vet vad jag går för och inga dörrar är stängda för framtiden, säger han till SkLT.

Det var inför pandemisäsongen 2020/21 som Alfred Åkervall lämnade Skara IBK för att pröva lyckan i IBK Lidköping. Den nyss avslutande säsongen slog han igenom på allvar.

Det blev 46 poäng (30 mål och 16 assist) i serien och de två kvalmatcherna.

Ändå nådde hans IBK Lidköping inte ända fram, då det blev två raka förluster i det första steget i kvalet till allsvenskan.

Efter två säsonger med kval till allsvenskan väljer nu Alfred Åkervall att ta ett steg nedåt i seriepyramiden, till Skara IBK i division 2. Det blir givetvis annorlunda.

– Det kommer absolut märkas skillnad – att ha kvalat två säsonger upp till allsvenskan till att komma ner till Vilanhallen. Men det känns som att det är något på gång i Skara IBK igen och och att det kommer bli ett bra år. Där vill jag vara med och bidra. Så det känns skönt att vara tillbaka, säger han till SkLT.

IBK Lidköping meddelar även, för klubben, en positiv nyhet. Det är Izak Nilsson, född 2005, som har bestämt sig för en fortsättning.

Artikeltaggar

IBK LidköpingInnebandySkara IBK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.