Hoppa till huvudinnehållet

45-åring stormade in under lektion och misshandlade elev: ”Det var obehagligt”

Publicerad:
Flera lärare ser när en Skarabo i 45-årsåldern slår till en elev på Katedralskolan i Skara. Nu åtalas mannen för ringa misshandel.
Flera lärare ser när en Skarabo i 45-årsåldern slår till en elev på Katedralskolan i Skara. Nu åtalas mannen för ringa misshandel. Foto: Polisen

En Skarabo i 45-årsåldern misstänks för att ha slitit ut en tonårspojke från en lektion på Katedralskolan och slagit honom i ansiktet.

Bakgrunden ska vara ett tjafs mellan eleven och en grupp tjejer på skolan.

Nu åtalas mannen för misshandel.

Händelsen inträffade i mitten av december förra året på Katedralskolan i Skara.

Övervakningsbilder visar hur flera vuxna personer tar sig in i skolans lokaler och visas vägen till ett specifikt klassrum. En lärare kommer men en av personerna trycker sig förbi läraren och hämtar ut en elev från klassrummet.

Bilder visar hur en man i 45-årsåldern håller fast pojken och slår honom med öppen handflata i ansiktet samtidigt som de andra personerna som mannen anlänt med står i en halvcirkel runt händelsen. Under tiden ansluter flera andra lärare till platsen och personerna lämnar sedermera skolan.

Tonårspojken ska inte blivit skadad vid slaget.

”Det var obehagligt och jag blev lite rädd”, säger han i förhör.

Tidigare tjafs

Vad som föranlett de vuxna personernas intrång på skolan är oklart. Ord står mot ord, men det verkar som att det varit tjafs mellan tonårspojken och en grupp tjejer tidigare under dagen. Den misstänkta mannen har koppling till flera av flickorna.

Initialt påstår mannen att han inte har rört pojken. Han vidgår att han höjt handen, men inget mer. När polisen påstår att vittnen sett honom slå pojken i ansiktet ändrar han sig.

”Jag slog inte honom. Jag drog med fingret under hans näsa”, säger mannen i förhör.

När han visas bilder från övervakningskameran ändrar han sig på nytt.

”Min hand träffade AAA:s (tonårspojken, reds anm) kind, men det var inget riktigt slag. Jag kom inte ihåg vad som hände, men om jag hade velat slå honom så hade jag gjort det”, säger mannen.

Förnekar brott

Nu åtalas Skarabon vid Skaraborgs tingsrätt för ringa misshandel.

Han förnekar brott.

”Om jag hade haft tanken att vilja skada AAA hade jag väntat på honom efter skolan, inte gått till skolan”, säger mannen.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFörhörHotKatedralskolanMisshandelSkaraSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.