Hoppa till huvudinnehållet

Vännen om avlidne mannen i Skara: ”Han hade ett hjärta av guld”

Publicerad:
Vännen knäböjer vid platsen i centrala Skara där den nu avlidne mannen hittades.
Vännen knäböjer vid platsen i centrala Skara där den nu avlidne mannen hittades. Foto: Thomas Kühnel

Han sitter på huk. Huvudet är nedböjt, ögonen tårfyllda. Han var vän till den avlidne mannen i Skara och har tagit sig till platsen där han påträffades för att hedra sin vän.

– Det är obegripligt och fruktansvärt, säger han.

När vännerna till den avlidne mannen i 35-årsåldern kommer till platsen utanför bostadsområdet i centrala Skara har polisens avspärrningar hävts. Kriminalteknikerna är klara med den första undersökningen och är på väg att lämna platsen. Poliser rör sig dock fortfarande i området både med bilar och till fots för att prata med närboende.

Vännerna knäböjer vid platsen där mannen hittades. En presenning och en bit av ett avspärrningsband ligger på snön, men det går ändå att se var det misstänkta mordet hände.

– Det är hemskt. Jag fick först höra att det varit ett mordförsök, och fick ont i magen med en gång. Det har varit mycket skit på sistone, jag vet att min vän var orolig. Han var en jättesnäll person, hade verkligen ett hjärta av guld, säger vännen.

Han säger de var nära vänner, kanske till och med bästa vänner. Nu har han med sig en kvinnlig vän som stöd. Hon säger att hon inte kände den avlidne mannen så bra.

– De sa att han var snäll och pålitlig. Det var också mitt intryck av honom. Det här är fruktansvärt, säger hon.

Misstänkt mord i Skara – en person gripen: ”Går inte att utesluta brott”
Poliser och kriminaltekniker har varit på plats i bostadsområdet i centrala Skara sedan tidig morgon.
Poliser och kriminaltekniker har varit på plats i bostadsområdet i centrala Skara sedan tidig morgon. Foto: Thomas Kühnel

”En chock”

Poliser och kriminaltekniker har varit på plats i bostadsområdet i centrala Skara sedan tidig morgon. Mannen hittades utomhus vid femtiden på morgonen, med svåra skador som enligt ambulanspersonalen inte gick att förklara och avled senare på sjukhuset.

Polisen misstänkte till en början att det rörde sig om ett mord, men senare under fredagen meddelade polisen att det troligtvis rör sig om en tragisk olycka.

Grannarna har naturligtvis märkt av all uppståndelse.

– Jag var uppe tidigt, och vid halv sex i morse började aktiviteten här utanför. Vi fick höra på radion vad som hade hänt, och det är klart det blev en chock, säger Henry Gustavsson, som bor i närheten.

Vivian Gustavsson fortsätter:

– Det är både tråkigt och otäckt. Vi fick verkligen en chock när vi fick veta. Vi har ju sett poliserna jobba här hela dagen, men vi har inte frågat någonting. Man vill ju inte störa, utan vi har försökt hålla oss borta. Så vi vet egentligen inte så mycket, men en annan granne berättade att han hört att det var väsen i morse.

Henry och Vivian Gustavsson bor i grannhuset till den plats där den avlidne mannen hittades.
Henry och Vivian Gustavsson bor i grannhuset till den plats där den avlidne mannen hittades. Foto: Thomas Kühnel

”Tragiskt”

Snöfallet från natten och morgonen har upphört, börjat förvandlas till snöglopp och slask på gator och trottoarer. Det är stilla efter att poliserna avslutat sitt arbete, men en och annan går förbi den på den smala gatan i bostadsområdet med barnvagn eller hund. En av dem är Lennart Persson som bor i ett angränsande bostadsområde i Skara.

– Jag hörde att det skett ett misstänkt mord här i Skara i morse, och det känns naturligtvis väldigt obehagligt. Det känns som att våldet kommer närmare och närmare, man är inte skyddad någonstans i dag. Förr var det inte så, då hade man dörrarna öppna och det fanns en trygghet. Det känns väldigt tragiskt att det har blivit så här, säger Lennart.

”Obehagligt att våldet kommer närmare och närmare”, säger Skarabon Lennart Persson.
”Obehagligt att våldet kommer närmare och närmare”, säger Skarabon Lennart Persson. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

AvspärrningarBrott & blåljusBrott, lag och rättLennart PerssonMordMordförsökSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.