Hoppa till huvudinnehållet

Medan du sov – här är nattens händelser

Publicerad:
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Medan du sov: Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.

En natt utan några större nyhetshändelser i Skaraborg.

Sverige

Sent på onsdagen avlossades skott mot ett flerfamiljshus i Veberöd i Lunds kommun.

– Vi fick in ett larm klockan 22.45 efter att en boende noterat att något, som kunde vara ett skott, gått igenom en glasruta. När vi varit på plats kunde vi konstatera att det rörde sig om en skottlossning, säger Peter Martin, vakthavande befäl hos polisen.

Ingen person skadades i skottlossningen och ingen person är frihetsberövad eller misstänkt.

Händelsen rubricerar som försök till mord och grovt vapenbrott. Enligt Peter Martin är det än så länge för tidigt att säga vad för typ av vapen som kan ha avlossats.

– Men det är så pass att vi vet att det är ett grovt vapenbrott och alltså inte ett luftvapen eller annat som använts. (TT)

Ett område runt bostaden var inledningsvis avspärrat men vid 4-tiden på torsdagsmorgonen var avspärrningarna hävda.

En bostad i Lindome i Mölndals kommun besköts under natten mot torsdagen, rapporterar Göteborgs-Posten. Polisen har inlett en utredning om försök till mord.

– En granne hör att det smäller och ser krossade glasrutor. Därefter ska en person lämnat platsen snabbt med bil, säger polisens vakthavande befäl Sebastian Börjesson till tidningen.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om att någon skadats fysiskt. (TT)

Världen

Minst tolv människor har omkommit och sju saknas fortfarande efter att en färja med cirka 250 passagerare och besättning fattade eld i södra Filippinerna, uppger myndigheterna på torsdagen.

Kustbevakningen, flottan, lokala fiskare och andra kommersiella fartyg har deltagit i räddningsinsatsen och plockat upp människor i havet som hoppat från det brinnande fartyget. Minst 23 skadade personer har förts till sjukhus.

Myndigheterna uppger att ett stort antal personer hade räddats under natten, men att det också finns risk för att myndigheterna räknat fel.

Färjan var på väg till staden Jolo i Sulu-provinsen från hamnstaden Zamboanga när den fattade eld strax innan midnatt i öprovinsen Basilan. (TT)

Dödstalet efter söndagens jordskred i Ecuador har stigit till 14 personer, uppger lokala myndigheter.

Samtidigt fortsätter räddningsinsatsen och sökandet efter 67 personer som fortfarande saknas efter jordskredet i staden Alausi, cirka 300 kilometer söder om huvudstaden Quito.

Efter kraftiga skyfall begravdes hus med kaskader av lera och jord i samhället med omkring 45 000 invånare. Minst 163 hem ska ha förstörts eller skadats, enligt myndigheterna. Chanserna att hitta någon vid liv minskar för varje timme. (TT-AFP)

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGöteborgs-PostenKustbevakningenMölndals kommunMordSjukhusSkottlossningVapenbrott

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.