Hoppa till huvudinnehållet

Padeln i Grästorp lever vidare – genom nytt företag: ”Det var lättvindigt”

Publicerad:
Joakim Berntsson är vd för företaget JTG Invest som numera driver vidare padeln i Grästorp vid sidan av deras ordinarie verksamhet.
Joakim Berntsson är vd för företaget JTG Invest som numera driver vidare padeln i Grästorp vid sidan av deras ordinarie verksamhet. Foto: Emma Edling

Företaget JTG Invest flyttade nyligen till deras nya lokaler på Plogvägen i Grästorp, de håller numera till i lokalen där det tidigare var padelhall.

Förutom en ny kontorsdel så bestämde företaget sig även för att behålla en dubbelbana för att låta padeln i Grästorp leva vidare.

– Det har varit bra beläggning tycker jag, säger företagets vd Joakim Berntsson.

Ungefär samma period som företaget Magni Northern Europe skulle utöka sina lokaler på Plogvägen i Grästorp, gick företaget som drev PCG (Padel Center Grästorp) i samma område i konkurs och la ner verksamheten.

Det gjorde att nya lokaler blev lediga att hyra för Grästorpsföretaget JTG Invest som därmed flyttade tvärs över gatan.

Så där det tidigare var en padelhall är det numera lager och kontor, men en dubbelbana finns fortfarande kvar för allmänheten att hyra och enligt företagets vd Joakim Berntsson är det alltid lite folk som är där och spelar.

– Det blev väldigt bra och vi trivs. Det är alltid lite folk här och spelar, säger Joakim och visar in till padelbanan.

Där inne står en dubbelbana som är tio gånger tjugo meter.

– Halva lokalen är bara padelbanan. Det tar lite plats, säger Joakim med ett skratt.

På väggen hänger olika lagtröjor från såväl lokala lag som företagets personliga favoritlag. Det finns även två omklädningsrum och toalett.

Nya jobb när italienskt storföretag satsar i Grästorp: ”Vi växer ganska snabbt”
Enligt Joakim finns det ingen tanke på att gå med vinst på padelbanan, så länge det betalar sig självt så menar han att de är nöjda.
Enligt Joakim finns det ingen tanke på att gå med vinst på padelbanan, så länge det betalar sig självt så menar han att de är nöjda. Foto: Emma Edling

Var tanken från början att ha kvar padeln?

– Tanken var inte att ha kvar den, men det var lättvindigt att den fick stå där. Vi visste att det fanns folk som tycker att det är roligt och spela padel i Grästorp. Både jag och Tommy är föreningsmänniskor och Grästorp är en idrottskommun. Så det är kul att möjligheten finns kvar.

Han fortsätter:

– Det är inget vi tjänar pengar på och det finns ingen tanke på att gå med vinst. Så länge det betalar sig självt så är vi nöjda.

Bygger industrihallar

Företagets huvudsysselsättning är egentligen industrihallar, de åker runt i hela Västsverige för att bygga hallar. Företaget grundades för två år sedan och har i dag åtta anställda.

– Nu är vi nere på Liseberg och gör arbeten till badlandskapet som ska bli där. Annars är vår största kund Ranaverken i Tråvad. Vi är väldigt nöjda och glada över det samarbetet och förtroendet som vi har med dem, säger Joakim.

Det är inte bara padel som gäller, företaget har även sitt nya kontor i lokalen.
Det är inte bara padel som gäller, företaget har även sitt nya kontor i lokalen. Foto: Emma Edling

Innebär flytten att ni kommer expandera?

– Nej, vi kommer hålla oss på den nivån vi är på. Det känns som vi är på en bra nivå nu.

Vad gäller mål i framtiden uttrycker Joakim att han vill att företaget ska hänga i på samma sätt som det gör för tillfället, däremot uttrycker han också att det finns en tanke om att utöka verksamheten i framtiden med ytterligare ett ben att stå på.

– Vi har en liten tanke om att ha lite snickare som åker på snickerijobb. Så då kan det eventuellt bli att vi anställer en till två man till, men vi får se.

Artikeltaggar

EkonomiFöretagandeGrästorpGrästorps kommun (org)KonkurserNäringslivPadel

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.