Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för bakluckeloppis snöade bort: ”Skulle kanske stannat hemma”

Publicerad:
Florence Edkvist från Lekåsa och Amalia Falk från Lerum/Floda trotsade vädret och sålde varor på bakluckeloppisen.
Florence Edkvist från Lekåsa och Amalia Falk från Lerum/Floda trotsade vädret och sålde varor på bakluckeloppisen. Foto: Cecilia Isberg

Vårens nyhet på Nossebro marknad snöade bort. Premiären av bakluckeloppisen blev både blöt, kylslagen och gles.

– Med facit i hand kanske vi skulle stannat hemma, skrattade Florence Edkvist från Lekåsa och Amalia Falk från Lerum som valde att stå kvar i snögloppet.

120-årsjubileet av Nossebro marknad kunde kanske startat bättre. Årets första ”riktiga” marknad (det var ju en smygstart i februari) inleddes med snökaos.

Ett kraftigt snöfall under natten gjorde att bara hälften av de 89 anmälda knallarna faktiskt kom till Nossebro under marknadsonsdagen, och även antalet besökare var färre än vanligt.

Fick låna tält

Premiären för vårens nyhet, bakluckeloppisen, blev därmed också lite avslagen. Många av bakluckeförsäljarna valde att stanna hemma, och av de som kom vände flertalet hem igen ganska fort.

Men Florence Edkvist och Amalia Falk stannade. Med tanke på vädret utvecklades deras baklucka på bilen till ett litet tält med skyddande presenning omkring, utlånade av några av de andra marknadsknallarna.

– Alla har varit så himla hjälpsamma, vi blev till och med bjudna på semlor av knallen mitt emot. Vi har också fått låna allt det här, säger Amalia och slår ut med handen mot marknadsståndet där de säljer kläder, sticklingar, porslin, aloe vera-produkter, böcker och diverse annat.

– Vi har plockat med det som funnits i gömmorna, säger Florence.

Tjejerna är tidigare arbetskollegor som just nu är mammalediga. Idén att delta i bakluckeloppisar kom de fram till tillsammans, och de var för någon vecka sedan med på en annan marknad i Herrljunga.

Hur går försäljningen här då?

Tjejerna tittar på varandra och skrattar lite:

– I detta vädret... Det går trögt får vi väl erkänna. Samtidigt blir det ju en jättekick när man faktiskt säljer något.

Så det blir ett nytt försök om en månad?

– Just nu är man ju inte så sugen, när det går så trögt och är så dåligt väder. I dag hade kanske det bästa beslutet varit att stanna hemma. Men det är inte alls omöjligt att vi ger det ett nytt försök när det är lite bättre väder. Fast då blir det baklucka på riktigt, inga tält.

Artikeltaggar

EkonomiFörsäljningKläderLekåsaLerumNöje/KulturNossebroPremiärerVind

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.