Hoppa till huvudinnehållet

Ginza nominerat till Årets E-handlare: "Inte så prestigefyllt"

Publicerad:
Cecilia Isberg
cecilia.isberg@nlt.se
Ginzas vd och grundare Hans Haraldsson tror inte på vinst när Årets E-handlare ska utses.
Ginzas vd och grundare Hans Haraldsson tror inte på vinst när Årets E-handlare ska utses. Foto: Cecilia Isberg

E-handelsföretaget Ginza i Fåglum är ett av de nominerade företagen när Årets E-handlare ska utses av PriceRunner.

- Ett pris utan större betydelse, vi säljer varken mer eller mindre om vi vinner, konstaterar Hans Haraldsson, grundare och vd för Ginza.

Förr fanns ”Film och musik” med bland de olika kategorierna i priset ”Årets E-handlare” som utses av prisjämförelseföretaget PriceRunner. Då vann Ginza i Fåglum priset fem år av sex i början av millennieskiftet.

Den kategorin är numera borttagen. Årets nominering för Ginza är istället i kategorin ”Böcker”.

– Med tanke att Adlibris är en av de andra nominerade är jag ganska övertygad om att vi inte kommer att vinna priset. De är många gånger större på böcker än vad vi är, konstaterar Hasse Haraldsson krasst och fortsätter:

– Det här är ju inget särskilt prestigefyllt pris, det har inte någon större betydelse. Jag vet inte hur många som känner till det, men vi säljer varken mer eller mindre oavsett om vi får priset eller inte.

Finalisterna till Årets E-handlare utses genom röstning från konsumenterna i Sverige. Totalt finns 20 olika kategorier med tre nominerade E-handelsföretag i varje. Vinnare i varje kategori presenteras den 10 maj.

Artikeltaggar

AdlibrisBöckerFilmerFåglumGinzaHans HaraldssonKonsumentLitteraturNomineringar

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.