Hoppa till huvudinnehållet

SPF tar intryck av Essungas hemtjänst

Publicerad:
SPF Skaraborgs distriktsstyrelse har fått fördjupad information om hemtjänstens arbetssätt i Essunga. Stående fr v: Sture Ljungkvist, Ann-Katrin Jönsson, Lennart Falegård, Carl-Eric Gabrielsson, Elisabet Stålarm. Sittande: Malin Rydstedt, enhetschef Essunga, Christer Eliasson, Sture Sundmark.                                                                       Foto: PRIVAT
SPF Skaraborgs distriktsstyrelse har fått fördjupad information om hemtjänstens arbetssätt i Essunga. Stående fr v: Sture Ljungkvist, Ann-Katrin Jönsson, Lennart Falegård, Carl-Eric Gabrielsson, Elisabet Stålarm. Sittande: Malin Rydstedt, enhetschef Essunga, Christer Eliasson, Sture Sundmark. Foto: PRIVAT

Essungas goda resultat i den landsomfattande undersökningen av hemtjänstens kvaliteter och brister i Sveriges 290 kommuner innebär att SPF Seniorernas distriktsstyrelse förlade ett styrelsemöte till kommunen för att lyssna till tankarna bakom hemtjänstens upplägg och arbetssätt.

På plats för att informera fanns Malin Rydstedt, enhetschef för hemvård och henstjänst i Essunga kommun. Visst var enhetschefen både glad och stolt över den imponerande elfte platsen men hon framhöll också att det inte gäller att slå sig till ro med berömmet över undersökningens resultat. – Vårt arbete handlar inte om att vara bäst och nöja oss med ett gott resultat. Nej, vi ska se till så att varje enskild person får så god vård och omsorg som är möjligt utifrån de medel vi har, förklarade Malin Rydstedt. Hon berättade vidare att 45 personer arbetar inom kommunens hemtjänst och att 200 personer har biståndsbedömda insatser.

Distriktsstyrelsens ledamöter, under ledning av ordförande Christer Eliasson, hade många frågor till enhetschefen. Bland annat vad hon ser som fördelar med verksamheten i en liten kommun som Essunga. – För vår del handlar det om att ta vara på den lilla kommunens fördelar. Vi har till exempel mycket låg personalomsättning och vårdtagare och personal känner varandra väl. Det resulterar i kontinuitet och trygghet.

Med detta nedslag i Essungas hemtjänst tackade SPF:s distriktsordförande, Christer Eliasson, Malin Rydstedt för lärorik och tydlig information. Han konstaterade att SPF kommer, att genom besök på ort och ställe, fortsätta sin granskning av hemtjänsten i Skaraborgs olika kommuner.

Artikeltaggar

EssungaEssunga kommunHemtjänstOmsorgSkaraborgSPF SeniorernaVårdVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.