Hoppa till huvudinnehållet

Polisen slog till mot flera adresser – stöldgods från olika företag påträffades

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Kristoffer Hjelm, kommunpolis i Vara, berättar om de husrannsakningar som genomförts efter en nattlig stöldvåg i kommunen.
Kristoffer Hjelm, kommunpolis i Vara, berättar om de husrannsakningar som genomförts efter en nattlig stöldvåg i kommunen. Foto: Polisen

Flera personer hemmahörande i Varatrakten misstänks för bland annat häleri efter en stöldraid i kommunen. Tjuvarna ska ha kört runt i ett fordon som stals från Ödgrens möbler.

– Efter husrannsakningar har vi hittat gods från olika stölder i Vedum och Vara, säger kommunpolisen Kristoffer Hjelm.

Natten mot den 10 mars blev Ödgrens möbler i Vara av med en lätt lastbil på Tingshusgatan. Det blev starten på tjuvarnas nattliga raid i kommunen där flera företag utsattes för stölder.

Enligt Kristoffer Hjelm, kommunpolis i Vara, ska tjuvarna stulit gods från en ljusfabrik och ett åkeri i Vedum. Även en bränslestöld i Vara samma natt har kunnat kopplas till de misstänkta gärningspersonerna.

– Lastbilen från Ödgrens möbler påträffades i Ryda dagen därpå. Vi kunde tidigt slå fast att lastbilen använts i samband med de stölder som inträffade under den natten. Efter att ha mottagit tips, i kombination med ett internt utredningsarbete, kunde vi göra insatser mot flera adresser under måndagskvällen, säger Kristoffer Hjelm.

Husrannsakningarna, som genomfördes i Varatrakten, visade sig bli jackpott för polisen. Det gods som anträffades kunde härledas till stölderna i både Vedum och Vara.

– Det finns flera personer misstänkta i ärendet och det handlar uteslutande om män. Åldrarna på dessa är varierande. Ingen person är frihetsberövad, men de har blivit delgivna misstanke om både häleri och stöld, säger Kristoffer Hjelm och tillägger:

– Med tanke på att utredningen fortfarande pågår kan vi inte gå in på detaljer om vad som stulits från företagen. Vi kan heller inte säga någonting om värdet på det stulna godset.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHäleriKristoffer HjelmLastbilarRydaStölderStöldgodsVedum

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.