Hoppa till huvudinnehållet

Melloaktuella Mariette klar för Jordgubbens dag i Vara

Publicerad:
Reporter Åsa Mwansa
Åsa Mwansa
asa.mwansa@nlt.se
Mariette Hanson är klar för Jordgubbens dag i sommar.
Mariette Hanson är klar för Jordgubbens dag i sommar. Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu är de första artisterna klara för Jordgubbens dag i sommar. En av dem tävlar i Melodifestivalens final på lördag – Mariette.

Mariette som förra året var en av gästartisterna i den lokalproducerade showen Från Pärleport till Rock’n’roll på Vara konserthus återkommer alltså till Vara. På lördag tävlar hon med bidraget One Day i finalen av Melodifestivalen.

Browsing Collection gästar Vara i sommar.
Browsing Collection gästar Vara i sommar. Foto: Anders Wiklund/ TT

Ytterligare artister som är klara för Jordgubbens dag är skaraborgsbandet Browsing Collection som är vana vid festivaler. De har bland annat spelat ett antal gånger på Sweden Rock. Även de har medverkat i Melodifestivalen. Förra året deltog de med låten Face in the Crowd.

Sen blir det dansanta toner från Blender, musikquiz med Johanna Beijbom, tivoli, teater, cykeltrial, jordgubbar och marknad med mera, den 30 juni och 1 juli som Jordgubbens dag firas.

– Vi har fler artister på gång – detta kommer bli en fantastisk folkfest i vanlig ordning, lovar Malin Sjölin Lorentzson i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ArtisterBrowsing CollectionFestivalerJohanna BeijbomNöje/KulturTivoliVaraVara konserthus

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.