Hoppa till huvudinnehållet

Här är Lidköpingsbon som tar över kaféet på Läckö: ”Jag tror stenhårt på detta”

Publicerad:
Reporter Victoria Svärd Karlsson
Victoria Svärd Karlsson
victoria.svardkarlsson@nlt.se
Peter Trulsson tar över kaféet Stallet vid Läckö slott.
Peter Trulsson tar över kaféet Stallet vid Läckö slott. Foto: Sören Turesson

För Lidköpingsborna är han ett känt ansikte.

Peter Trulsson är den nya entreprenören som ska driva kaféet ”Konditor Trulsson på Läckö” i Stallet bredvid Läckö slott.

– Det är en dröm som har funnits i många år, säger han.

I höstas valde krögarparet Stefan Saliba och Patricia El Khouri att lämna restaurangen och kaféet på Läckö efter en sommar. Efter det har sökandet pågått efter en ny krögare till Victoriahusets restaurang och/eller Stallets restaurang och kafé.

Krögarna säger upp avtalet – lämnar restaurangen på Läckö: ”Eget initiativ”

Nu har man hittat en entreprenör som är villig att ta sig an kaféet Stallet. Med 25 års erfarenhet inom konditoriyrket är det Peter Trulsson som tar över rodret. För Lidköpingsborna är han ett välkänt ansikte.

”Möjligheten dök upp”

NLT möter upp Peter Trulsson tillsammans med Jan Malmgren, vd för Stiftelsen Läckö Slott, i Victoriahuset.

– Möjligheten dök upp att jag skulle få driva Stallet, och det är en dröm som har funnits i många år att få driva ett kafé här ute på Läckö, säger Peter Trulsson med ett leende och fortsätter:

– Det är ett fantastiskt ställe med alla möjligheter som finns. Det ska bli jättekul.

Jan Malmgren, vd Stiften Läckö Slott, är glad över att Peter Trulsson tar sig an kaféet, som numera tänker kallas ”Konditor Trulsson på Läckö”.
Jan Malmgren, vd Stiften Läckö Slott, är glad över att Peter Trulsson tar sig an kaféet, som numera tänker kallas ”Konditor Trulsson på Läckö”. Foto: Sören Turesson

Hösten 2021 stängde han dörren till Konditor Trulsson på Rörstrandsområdet, och har sedan dess jobbat på Skeby Gårdar.

– Jag trodde att det skulle vara lättare att komma ifrån den här branschen men den har sitt grepp, skrattar Peter.

Han fortsätter:

– Min tanke är att Stallet ska leva en längre period än bara under sommarsäsongen. Jag kan se det som ett utflyktsmål för både turismen men också för de som bor här lokalt. Jag tror stenhårt på detta.

Tanken är att allt ska bakas på plats, samt att grönsakerna ska komma från slottsträdgården.
Tanken är att allt ska bakas på plats, samt att grönsakerna ska komma från slottsträdgården. Foto: Sören Turesson

Stiftelsen väljer i år att säkerställa att Stallet blir huvudfokus för deras besöksservis. De kommer fortsätta använda enklare catering för dagkonferenser, så som de har gjort under de senaste månaderna.

Jan Malmgren vill också uppmana till att om det finns någon som vill driva restaurangen är det bara att höra av sig till stiftelsen.

”Det är en dröm som har funnits i många år att få driva ett kafé här ute på Läckö”, säger Peter Trulsson
”Det är en dröm som har funnits i många år att få driva ett kafé här ute på Läckö”, säger Peter Trulsson Foto: Sören Turesson
Konditor Trulsson ska unna sig sovmorgon: ”Nyttigt att byta bana ibland”

Artikeltaggar

EntreprenörskapLäcköLäckö slottNyheterRestauranger

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.